Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Za voličmi v kúpeľoch Brusno prišli s urnou, iní si urobili prechádzku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Voľby sú u nás zatiaľ pokojné, bez problémov, prvých voličov sme mali už o siedmej hodine ráno, keď sme otvárali volebnú miestnosť, zhodnotila pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie.

Brusno 6. apríla (TASR) - V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb mali možnosť voliči, ktorí sa aktuálne nachádzajú v brusnianskych kúpeľoch, hlasovať priamo tam. Popoludní prišli za nimi členky jedného z dvoch volebných okrskov v obci Brusno s prenosnou volebnou urnou.

"Momentálne máme ubytovaných 98 hostí, z toho zhruba jedna tretina prejavila záujem o voľby. Oslovili sme obecný úrad, respektíve starostu, aby sme im vytvorili podmienky priamo u nás. Celý týždeň sme ich o tom informovali. Zapísalo sa 28 voličov," konštatoval pre TASR vedúci Caracalla Spa Matej Kamenský. Ako dodal, niektorí hostia išli voliť v rámci zdravotnej prechádzky aj priamo do zhruba dva kilometre vzdialeného okrsku v obci, ktorý sa nachádza v hasičskej zbrojnici.

"Voľby sú u nás zatiaľ pokojné, bez problémov, prvých voličov sme mali už o siedmej hodine ráno, keď sme otvárali volebnú miestnosť. Ľudia chodia priebežne, všetko je v pohode, boli na kontrole aj policajti. Zdá sa nám, že volebná účasť bude vyššia," zhodnotila pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Brusne Mária Piliarová.

Podľa oficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR dosiahla volebná účasť v Brusne v prvom kole 61,88 percenta. Zo zapísaných 1784 voličov hlasovalo 1104 občanov.