Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Letná škola v Zaježovej tento rok vzdeláva aj začínajúcich učiteľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Učitelia sa na letnej škole naučia techniky, stratégie, digitálne vychytávky a inovatívne prístupy vo vyučovaní.

Zaježová 6. júla (TASR) - Inovatívna letná škola pre začínajúce učiteľky a učiteľov, ktorú organizuje Komenského inštitút, sa začala v utorok vo Vzdelávacom centre Zaježová v okrese Zvolen. TASR o tom informovala Zuzana Labašová zo združenia Živica.

"Letné školy Komenského inštitútu sa stali hitom medzi učiteľmi. Tohtoročnou novinkou je Letná škola pre začínajúcich učiteľov," uviedla Labašová.

Učitelia sa na letnej škole naučia techniky, stratégie, digitálne vychytávky a inovatívne prístupy vo vyučovaní. Lektori im priblížia motivačné aktivity, energizéry a rozmanité podnetné materiály, ktorými môžu vzbudiť záujem žiakov o spoznávanie sveta okolo nich.

"Absolventi Komenského inštitútu prostredníctvom svojich príbehov z praxe budú odovzdávať skúsenosti svojim začínajúcim kolegom," priblížila Labašová. Vypočuť si môžu tiež Ivetu Barkovú - Učiteľku Slovenska 2020, nominovanú na celosvetové ocenenie Global Teacher Prize.

"Účastníci letnej školy zažijú aj to, ako urobiť zo vzdelávania zábavný, fascinujúci, objavný, zážitkový, smiešny, tajomný či hravý proces," doplnila Labašová. Podľa nej o letné vzdelávanie má tento rok záujem rekordný počet pedagógov.

Účastníkmi letnej školy sú študenti posledných ročníkov vysokých škôl a učitelia s jedným až troma rokmi praxe.