Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Záujem o regionálnu zľavovú kartu v Kremnici zatiaľ veľký nie je

Mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Riaditeľka kremnického Kultúrneho a informačného centra (KIC) Zuzana Tileschová uviedla, že v Kremnici zatiaľ o kartu veľký záujem nie je.

Kremnica 22. decembra (TASR) - Od začiatku novembra tohto roka môžu turisti smerujúci do oblasti Martina či Kremnice využívať výhody vďaka regionálnej zľavovej karte REGION CARD Turiec-Kremnicko. Riaditeľka kremnického Kultúrneho a informačného centra (KIC) Zuzana Tileschová uviedla, že v Kremnici zatiaľ o kartu veľký záujem nie je.

"Po prvotnej informácii v médiách, že karta vyšla, sme ich niekoľko vydali. Momentálne však záujem zo strany prevádzok ani verejnosti veľký nie je," konštatovala s tým, že zmeniť by sa to mohlo po ďalšej mediálnej kampani Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turiec-Kremnicko, ktorá kartu vydala.

Menší záujem je podľa jej názoru spôsobený aj tým, že v meste je v tomto období málo turistov. "Toto obdobie vždy chápeme ako medzisezónu, teda takú prípravu na zimnú sezónu," dodala Tileschová. V súčasnosti je podľa jej slov do systému zliav zapojených približne desať prevádzok z Kremnice a jej okolia, medzi nimi napríklad lyžiarske stredisko či viaceré ubytovacie zariadenia. Celkovo ponúka karta viac ako 70 zliav v kategóriách lyžiarske strediská, ubytovanie, strava, wellness, aqua-relax, fitness, regionálne produkty, kultúra či zdravá výživa.