Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Zážitkové vlaky sú atrakciou, vyrazí aj Horehronský a Zbojnícky expres

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Okrem historickej jazdy čaká na všetkých návštevníkov priamo vo vlaku nezabudnuteľný program, priblížila Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie.

Brezno 11. júla (TASR) – Zážitkové vlaky po najkrajších tratiach Slovenska sú jednou z atrakcií Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktoré prináša počas tejto letnej sezóny. Priaznivci vlakovej dopravy sa môžu opätovne tešiť na Horehronský expres, premávajúci z Brezna cez Červenú skalu po Dedinky a rovnako aj na Zbojnícky expres, vypravený z Brezna cez sedlo Zbojská do Tisovca, ktorý mal minulú sezónu premiéru. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Pre Horehronský expres sú vymedzené štyri termíny - 23. a 31. júl a 6. a 28. august. Zbojnícky expres bude hostiť cestujúcich 24. júla a 7. i 21. augusta. Okrem historickej jazdy čaká na všetkých návštevníkov priamo vo vlaku nezabudnuteľný program. Zážitkom je tiež jazda parnou zubačkou na ceste z Tisovca na Zbojskú, ktorou sa turisti môžu 31. júla, 28. augusta a 11. septembra vrátiť v čase a obdivovať unikátny skvost prekonávajúc horský hrebeň vo výške 725 m. n. m.," priblížila OOCR Región Horehronie.

Podrobné informácie o všetkých zážitkových jazdách vlakov možno nájsť na stránke BBSK https://www.zahoramizadolami.sk/zazitkove-vlaky/.