Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Železnice plánujú obnoviť železničnú stanicu vo Vígľaši

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lenka Krošláková

Podľa nej v súčasnosti nie je objekt vígľašskej železničnej stanice sanovaný a odvodnenie objektu je pôvodné.

Vígľaš 3. mája (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) plánujú obnoviť stanicu vo Vígľaši v Detvianskom okrese. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová s tým, že v súčasnosti železnice končia s vypracovaním investičného zadania.

Pripomenula, že je v ňom riešená komplexná rekonštrukcia objektu. Patria tam sanácia zvlhnutých konštrukcií, výstavba hygienického zázemia pre zamestnancov a cestujúcu verejnosť. Bude to aj zateplenie objektu a sanácia strešnej konštrukcie, vrátane krytiny. Nové budú aj podlahy, vrátane odvodnenia objektu a nových inžinierskych sietí. „Sanácia je však závislá od disponibilných finančných zdrojov, preto sa v tomto momente nevieme vyjadriť k termínu uskutočnenia,“ zdôraznila.

Podľa nej v súčasnosti nie je objekt vígľašskej železničnej stanice sanovaný a odvodnenie objektu je pôvodné. „Stav problematickej vlhkosti zhoršila oprava cesty, keď sa vozovka zodvihla pomerne vysoko nad úroveň podlahy v objekte,“ podotkla. Zhrnula, že na budove v minulosti čiastočne vymenili okná na dopravnej kancelárii a priľahlých miestnostiach. Ostatné konštrukcie sú pôvodné alebo opravované.