Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar n. Hronom bude hospodáriť s rozpočtom vo výške 12,731 mil. eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Viacročný rozpočet mesta na obdobie 2016 až 2018 dnes na rokovaní mestského zastupiteľstva schválili mestskí poslanci.

Žiar nad Hronom 10. decembra (TASR) - V roku 2016 bude mesto Žiar nad Hronom hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 12,731 milióna eur. Viacročný rozpočet mesta na obdobie 2016 až 2018 dnes na rokovaní mestského zastupiteľstva schválili mestskí poslanci.

"Príjmy sa nám podarilo stabilizovať. Predpokladáme, že aj tie, ktoré sú pre nás najväčšie, a to príjmy z podielových daní, budú od štátu splnené," priblížil hlavný mestský ekonóm Martin Majerník. Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal v tejto súvislosti upozornil, že v oblasti výdavkov čakajú mesto v budúcom roku najmä dve veľké priority, a to spustenie prevádzky Centra zhodnocovania odpadov (CZO) a spoluúčasť na projekte rekonštrukcie futbalového štadióna. "CZO je veľmi náročný projekt, ktorý musíme dokázať financovať a práve prvý rok bude náročný kvôli tomu, že ho budeme rozbiehať," podotkol v tejto súvislosti. Predpokladané náklady na prevádzku centra budú podľa Majerníka približne 800.000 eur. "Hovoríme o nákladoch, ktoré sú navrhnuté v maximálnej podobe. Neočakávame nejaký nárast na prevádzku tohto centra. Skôr očakávame, ale to ukáže prax, že náklady budeme optimalizovať a upravovať smerom nižšie," podotkol Majerník.

Na rekonštrukciu štadióna plánuje mesto vyčleniť 500.000 eur z rezervného fondu. "To, že sa nám podarilo zdroje na túto investíciu nejakým spôsobom nájsť, bolo výsledkom hospodárenia v predošlých rokoch," skonštatoval Majerník. Podľa primátora je rekonštrukcia futbalového štadióna investícia, ktorú mesto potrebuje.