Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Festival Ekotopfilm poukáže aj na príčiny vymierania hmyzu

Snímka z festivalovej talkšou Ekotopfilm. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ako chrániť životné prostredie priblížia v rámci Junior festivalu detským divákom nielen prostredníctvom filmového plátna, ale aj sprievodných aktivít.

Žiar nad Hronom 13. februára (TASR) - Programom pre vopred prihlásené školské kolektívy vo štvrtok v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom začína filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm. Ako chrániť životné prostredie priblížia v rámci Junior festivalu detským divákom nielen prostredníctvom filmového plátna, ale aj sprievodných aktivít.

Širokú verejnosť privíta festival o 16.00 h, keď začne filmový program, ktorý bude pokračovať až do neskorých večerných hodín. Ponúkne široké spektrum tém. Prostredníctvom jedinečných záberov priblíži život vlka bieleho v nehostinnej tundre, upozorní na potravinový a módny odpad, ktorý sa stal naliehavým sociálnym a environmentálnym problémom, či poukáže na príčiny vymierania hmyzu.

"Program je doplnený o diskusiu Tajní obyvatelia mesta, v ktorej filmár, dokumentarista a člen Ochrany dravcov na Slovensku Stanislav Kováč priblíži o 18.00 h divákom cez komentovaný sprievod filmový materiál o negatívnych dopadoch ľudskej činnosti na chránené druhy živočíchov, ktoré žijú v našich obydliach alebo v ich tesnej blízkosti," avizujú organizátori.