Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar nad Hronom pomôže mestu Prešov sumou 3000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici na prešovskom sídlisku sa stal 6. decembra 2019 a vyžiadal si sedem mŕtvych, jedna osoba je nezvestná.

Žiar nad Hronom 6. februára (TASR) - K samosprávam, ktoré sa rozhodli v súvislosti s decembrovým tragickým požiarom bytového domu pomôcť mestu Prešov, sa pripojí aj Žiar nad Hronom. Tamojším obyvateľom pomôže mesto sumou 3000 eur.

O poskytnutí dotácie rozhodli na štvrtkovom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci. Spomínané finančné prostriedky mesta budú čerpané z prostriedkov určených na grantový systém a budú poskytnuté na bankový účet mesta Prešov.

"Tak ako sme hovorili v decembri, táto pomoc bude určená mestu Prešov. Najprv to mal byť dar, ale keďže je uzavretý darovací účet, tak to pôjde formou dotácie," podotkol primátor Peter Antal.

Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici na prešovskom sídlisku sa stal 6. decembra 2019 a vyžiadal si sedem mŕtvych, jedna osoba je nezvestná. Vážne poškodenú bytovku museli zbúrať.