Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Projekty na zvýšenie kvality života v Žiari môžu získať grant

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Žiadosti možno podávať do 9. júna.

Žiar nad Hronom 27. mája (TASR) - Do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku s názvom Naše mesto sa zapojí aj Žiar nad Hronom. V sobotu 13. júna zamestnanci mestského úradu a spoločnosti Slovalco odpracujú niekoľko hodín verejnoprospešných prác. Zároveň môžu pri tejto príležitosti projekty zamerané na zvýšenie kvality života v meste získať grant.

"Toto dobrovoľníctvo sme chceli posilniť aj tým, že dáme možnosť ľuďom, ktorí o to majú záujem, získať grant do výšky 400 eur na nejakú dobrovoľnícku činnosť," vysvetlil hovorca mesta Martin Baláž. Grantový program Žiar žije dobrovoľníctvom vyhlásila Nadácia ZSNP, Slovalco a mesto Žiar nad Hronom.

O grant sa môžu uchádzať neformálne skupiny aktívnych občanov, zastúpené plnoletou fyzickou osobou, ktorá musí spĺňať jednu z podmienok - buď musí mať trvalý pobyt v meste Žiar nad Hronom, byť študentom navštevujúcim strednú školu v meste, alebo zamestnancom pracujúcim v meste Žiar nad Hronom. Podporu z grantového programu môžu získať aj mimovládne organizácie ako občianske združenia, nadácie, spolky, neziskové organizácie a neinvestičné fondy pôsobiace v meste. Žiadosti možno podávať do 9. júna.