Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar nad Hronom sa po dvoch rokoch opäť dočká jarmoku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Žiarsky jarmok patrí k najväčším v Banskobystrickom kraji, v minulosti zvykol prilákať približne 600 predajcov a 30.000 návštevníkov.

Žiar nad Hronom 18. mája (TASR) – Do Žiaru nad Hronom sa opäť vráti tradičný Žiarsky jarmok, podujatie sa v uplynulých dvoch rokoch nekonalo v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Žiarsky jarmok sa uskutoční v tradičnom termíne od 7. do 9. septembra, informuje o tom samospráva na svojej oficiálnej webovej stránke.

Súčasťou Žiarskeho jarmoku bude stánkový predaj občerstvenia či rôznych výrobkov, kolotoče i sprievodný kultúrny program. "Tento rok taktiež prichádzame s novinkou, remeselnou uličkou, ktorá bude na konci Moyzesovej ulice. Tvoriť ju bude predaj varešiek a drevených výrobkov a taktiež ukážka paličkovania a drotárstva," priblížilo mesto.

Žiarsky jarmok patrí k najväčším v Banskobystrickom kraji, v minulosti zvykol prilákať približne 600 predajcov a 30.000 návštevníkov. V Žiari nad Hronom sa organizuje od 90. rokov minulého storočia a nadväzuje na tradičné svätokrížske jarmoky, ktoré sa konali v niekdajšom Svätom kríži od 14. storočia.