Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V žiarskej nemocnici je hospitalizovaných 33 pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: FB/Mesto Považská Bystrica

Očkovaciu látku proti ochoreniu COVID-19 tam do minulého týždňa dostalo viac ako 600 ľudí vrátane 200 zamestnancov nemocnice.

Žiar nad Hronom 25. januára (TASR) – V nemocnici v Žiari nad Hronom je aktuálne s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 33 pacientov. Žiarska nemocnica od pondelka začína s očkovaním určených skupín ľudí, medzi nimi aj seniorov nad 85 rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

„Na COVID lôžkach žiarskej nemocnice je aktuálne hospitalizovaných 33 pacientov, z toho traja potrebujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. V domácej karanténe je aktuálne 27 zamestnancov nemocnice,“ uviedla Fedáková. Kapacita nemocnice pre pacientov s novým koronavírusom je 35 lôžok.

Žiarska nemocnica od pondelka začína s očkovaním určených skupín obyvateľstva, termíny si záujemcovia musia vopred rezervovať prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk. „Denne je k dispozícii 120 termínov. Nemocnica má naplnené kapacity prvých troch dní tohto týždňa, na termíny vo štvrtok a v piatok sa záujemcovia aktuálne ešte registrujú,“ podotkla Fedáková.

Vakcinačné centrum zriadila nemocnica v Žiari nad Hronom v budove polikliniky na druhom poschodí, v prevádzke je od 9:00 do 15:00 s výnimkou obedňajšej prestávky. Očkovaciu látku proti ochoreniu COVID-19 tam do minulého týždňa dostalo viac ako 600 ľudí vrátane 200 zamestnancov nemocnice.