Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiar nad Hronom bude mať vlastnú bylinkovú záhradu

Ilustračné foto Foto: TASR

Na vybudovanie bylinkových záhonov získalo žiarske Mestské kultúrne centrum dotáciu vo výške 1300 eur z komunitného programu obchodného reťazca.

Žiar nad Hronom 15. júla (TASR) - Žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) bude mať svoju vlastnú bylinkovú záhradu. Záhony s voňavými a liečivými rastlinkami vzniknú na nevyužívanom priestranstve, ktoré sa nachádza hneď vedľa budovy centra. Na ich vybudovanie získalo MsKC dotáciu vo výške 1300 eur z komunitného programu obchodného reťazca.

"Máme tu nevyužívaný priestor, kde rastie iba tráva. Najprv sme tam plánovali umiestniť detské ihrisko, ale nakoniec sme sa rozhodli, že tam zriadime bylinkovú záhradu," podotkla Jela Šuleková z MsKC s tým, že záhrada by mala slúžiť predovšetkým verejnosti.

S prácami na bylinkovej záhrade pomôžu MsKC mestské Technické služby. Najväčšia časť z grantu pôjde podľa Šulekovej na zavedenie vody, prekopanie a úpravu priestranstva. "Chceli by sme to urobiť do tvaru špirály. Bylinky budú vysadené v debničkách, aby sme ich v zime mohli uschovať do vnútorných priestorov," vysvetlila. Pri každom druhu bude tabuľka s názvom a stručným popisom konkrétnej byliny.