Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

ŽSR predĺžia nájom vo zvolenskej poliklinike pre spoločnosť Agel

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predĺženie nájmu bude do 30. júna 2024.

Zvolen 8. júna (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) predĺžia nájom pre spoločnosť Agel v priestoroch zvolenskej polikliniky Novapharm. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková s tým, že ohrozenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti vo Zvolene tak nebude.

Ako priblížila, predĺženie nájmu bude do 30. júna 2024. "Spoločnosť Agel sľúbila, že stiahne výpovede pre lekárov s dvojmesačnou výpovednou lehotou z priestorov Nemocnice Agel Zvolen," objasnila. Tento krok tak podľa hovorkyne vytvorí dostatočný časový priestor pre všetky strany, aby rokovali o ďalšom postupe.

Poznamenala, že o nepredĺžení nájmu v priestoroch polikliniky Novapharm a následných výpovedí pre viacerých lekárov z polikliniky v areáli zvolenskej nemocnice rokovali vo štvrtok zástupcovia BBSK, spoločnosti Agel a Železníc Slovenskej republiky. "ŽSR umožnia predĺženie prenájmu polikliniky na Ulici Jana Jiskru. Z tohto dôvodu môže zvolenská nemocnica nateraz stiahnuť výpovede súkromným lekárom a poskytnúť im viac času na prípravu nových ambulancií. Ďalšie kroky ešte budú predmetom rokovaní," uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Predĺženie nájmu pre spoločnosť Agel v priestoroch zvolenskej polikliniky Novapharm TASR vo štvrtok potvrdila aj hovorkyňa Železníc Ria Feik Achbergerová.

Primátor mesta Zvolen Vladimír Maňka vo svojom stanovisku konštatuje, že vo štvrtok sa stretol s riaditeľkou zvolenskej nemocnice Ľudmilou Veselou a so súkromnými lekármi, ktorí budú musieť o rok opustiť priestory polikliniky. "Nájsť vhodné priestory pre ambulancie nie je jednoduché, informoval som lekárov o možnostiach mesta, hoci si sám uvedomujem, že sú značne obmedzené," zdôraznil.