Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Obstarávanie na opatrenia na rieke Slatina zopakujú

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová v minulosti zdôraznila, že obec je pri prívalových dažďoch roky ohrozovaná povodňami.

Zvolenská Slatina 26. mája (TASR) – Verejné obstarávanie na uskutočnenie stavebných prác na protipovodňové opatrenia na rieke Slatina v obci Zvolenská Slatina v okrese Zvolen vodohospodári zopakujú. Pre TASR to potvrdil hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák.

Pripomenul, že úspešný uchádzač na zhotovenie stavby nebol schopný pre prudký nárast cien stavebných materiálov splniť podmienky na uskutočnenie tejto stavby. "Snahou podniku bude, aby bol proces v čo najkratšom možnom čase s ohľadom na zákonom stanovené podmienky," podotkol.

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová v minulosti zdôraznila, že obec je pri prívalových dažďoch roky ohrozovaná povodňami. Spôsobuje ich vylievanie rieky Slatina a jej prítokov, ktorými sú Rybný potok a Slatinský potok. Všetky pretekajú stredom obce. Samospráva však protipovodňové opatrenia robiť nemôže, pretože nie je správcom vodných tokov. Obyvatelia však podľa nej čakajú na to, kedy budú hotové. "Veríme, že opakovaný proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby nebude zdĺhavý a naozaj opatrenia urobia v čo najkratšom možnom čase," ukončila.