Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Klientske centrum v novom okresnom úrade otvorili ako 61. v poradí

Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý okresný úrad, otvorili v utorok 25. februára 2020 na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí. Na snímke prednosta Okresného úradu vo Zvolene Samir Moumani a ministerka vnútra SR Denisa Saková otvárajú klienstke centrum vo zvolene. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Náklady na rekonštrukciu tvorili pri vyhlásení súťaže 1,9 milióna eur. Obnova bola financovaná z eurofondov.

Zvolen 25. februára (TASR) - Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý okresný úrad, otvorili v utorok na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.

"Som rada, že aj vo Zvolene sme dostali celý okresný úrad pod jednu strechu a vytvorili sme klientske centrum, ktoré bude poskytovať občanom služby hodné 21. storočia," povedala pre TASR ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD).

Podľa nej odozvy obyvateľov na služby klientskych centier, ktoré boli doteraz zriadené, sú iba pozitívne. Keďže všetkých okresov je 78, zriadenie ďalších bude už na pleciach nového ministra vnútra, ktorý príde po nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

Súčasťou klientskeho centra vo Zvolene je napríklad vyvolávací systém, občania môžu využívať služby nepretržite, bez obedňajšej prestávky pracovníkov úradu a podobne.

Ako pre TASR uviedol prednosta Okresného úradu vo Zvolene Samir Moumani, vo vynovenej budove teraz sídli všetkých osem odborov úradu. Predtým boli jednotlivé odbory až na troch miestach v meste.

Objekt na Študentskej ulici sa zateplil, vymenili sa okná a dvere, zrekonštruovali sa tepelné a elektrické rozvody a vodoinštalácia. Nový je aj osobný výťah a objekt sa prispôsobil bezbariérovému vstupu.

Náklady na rekonštrukciu tvorili pri vyhlásení súťaže 1,9 milióna eur. Obnova bola financovaná z eurofondov.

V utorok otvorili klientske centrum nielen vo Zvolene, ale aj na Okresnom úrade v Leviciach a v Rimavskej Sobote.