Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská mládež organizuje koláčový piknik s názvom Neďeľní štúrovník

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Uskutoční sa na Námestí SNP 21. júna.

Zvolen 19. júna (TASR) - Štýlový piknik a koláčové hody priamo v centre mesta ponúkne Neďeľní štúrovník, alebo ďalšie z podujatí nedeľného korza vo Zvolene. Uskutoční sa na Námestí SNP 21. júna.

"To, čo vyzerá ako chyba v texte, je vlastne zámer. Chceli sme vytvoriť niečo, čo by evokovalo obzretie do minulosti a zároveň budovalo modernú značku,“ hovorí Eva Ježovičová, zakladateľka Rady mladých, ktorá štúrovník organizuje. „Keďže myšlienkou bolo zorganizovať piknik s ochutnávkou domácich koláčov, napadol nám štúrovník. Znie to ako názov nejakého závinu,“ vysvetľuje.

Rada mladých je zoskupením mladých ľudí, ktorých zámerom je zastupovať zvolenskú mládež a zlepšiť jej komunikáciu so samosprávou. Zároveň chce osloviť čo najviac mladých ľudí. Jedným zo spôsobov je aj Neďeľní štúrovník.

„Dúfame, že sa k nášmu piknikovaniu pridajú viacerí. Oslovili sme organizácie a firmy v meste, či by nechceli prispieť vlastným koláčom, a takým spôsobom sa odprezentovať,“ približuje ďalej podujatie. Koláče budú navyše súťažiť o titul „neďeľní štúrovník“, čo bude ocenenie pre toho, koho vyberie porota. V nej budú zástupcovia mesta, herec Rado Kuric, zástupcovia cukrárov a členovia Rady. „Veríme, že ľudia prídu s chutnými a jednoduchými receptami a bude dosť koláčov nielen pre samotných súťažiacich, ale aj pre ostatných piknikujúcich," dodáva organizátorka.