Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Pred vstupom do zvolenskej nemocnice kontrolujú ľudí vojaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Využili sme ponuku Ministerstva obrany SR a požiadali o pomoc, uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Zvolen 19. októbra (TASR) – Pre súčasnú epidemiologickú situáciu stoja od pondelka pred vstupom do zvolenskej nemocnice vojaci. Príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú tak, že do zariadenia nepustia nikoho so zvýšenou teplotou. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavlíková, pod ktorú nemocnica patrí.

Uniformovaní vojaci pomáhajú pri vstupe rýchlym, bezproblémovým a bezpečným usmernením pacientov, ktorí prichádzajú do zvolenskej nemocnice. Spolu je na tomto mieste deväť vojakov. V spoločnom pavilóne sú štyria, v poliklinike sú traja a dvaja robia administratívnu činnosť, uviedla Pavlíková.

„Využili sme ponuku Ministerstva obrany SR a požiadali o pomoc Ozbrojené sily SR. Dohliadajú aj na dodržiavanie odstupov v čakárňach, pomáhajú tiež s administratívnymi činnosťami v mikrobiologickom laboratóriu a na odberovom mieste,“ uviedla riaditeľka zvolenskej nemocnice Ľudmila Veselá.

Nemocnica aj naďalej robí plánované operácie bez obmedzení. Podľa hovorkyne funguje toto zariadenie v štandardnom režime, od konca septembra však platí zákaz návštev pacientov. Z preventívnych dôvodov trvá tento stav aj naďalej, aby sa medzi ľuďmi nešíril nový koronavírus.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v žltej fáze. K 18. októbru eviduje tento región 150 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.