Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolen predloží žiadosť o príspevok na obnovu materskej školy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Predmetom projektu je rekonštrukcia pavilónu A materskej školy.

Zvolen 23. júla (TASR) – Mesto Zvolen predloží žiadosť o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu materskej školy na Prachatickej ulici. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na júlovom rokovaní zastupiteľstva.

Predmetom projektu je rekonštrukcia pavilónu A materskej školy. Patrí tam zateplenie obvodového plášťa, strešného plášťa i nová elektroinštalácia. Týka sa to aj ústredného kúrenia, vzduchotechniky a ostatných rekonštrukčných prác v interiéri. „Súčasťou projektu je aj interiérové vybavenie škôlky, zabezpečenie techniky a učebných pomôcok,“ zhrnula samospráva s tým, že pavilón je v súčasnosti prenajímaný tretím subjektom.

Rekonštrukciou tohto pavilónu podľa dôvodovej správy vzniknú nové priestory materskej školy. Budú to dve triedy vrátane herne a spálne, kompletne zariadené sociálne zariadenia pre deti aj dospelých. Patria tam aj šatne pre deti, miestnosť pre učiteľky, upratovačku, nová kuchynka a tiež telocvičňa pre deti.

Dôvodová správa tiež informuje, že mesto je povinné uskutočnením aktivít zvýšiť kapacitu škôlky minimálne o desať miest. „Rekonštrukciou sa zvýši kapacita materskej školy o 40 detí predškolského veku,“ uvádza samospráva.

Rozpočet projektu je podľa prednostu zvolenského mestského úradu Jozefa Mikuša takmer 610.000 eur. Spolufinancovanie projektu mestom je vo výške minimálne päť percent z celkových oprávnených výdavkov.