Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Kotleba ocenil výnimočných pedagógov Banskobystrického kraja

Marian Kotleba Foto: TASR/Dušan Hein

V Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene vyznamenal učiteľov za pozoruhodné úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese.

Zvolen 21. marca (TASR) – Pri príležitosti Dňa učiteľov predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba udelil v piatok (20.3.) popoludní cenu Mateja Bela najlepším pedagógom Banskobystrického kraja. V Divadle Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene vyznamenal učiteľov za pozoruhodné úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese. TASR o tom informoval hovorca BBSK Vladimír Gürtler.

Za celoživotnú prácu v školstve s mimoriadnymi výsledkami dosiahnutými vo výchove a vzdelávaní sa na prvom mieste umiestnila a cenu Mateja Bela získala Edita Moncoľová zo Strednej odbornej školy (SOŠ) v Hnúšti. Na druhom mieste predseda BBSK ocenil Zuzanu Kazárovú zo SOŠ informačných technológií v Banskej Bystrici. Tretie miesto získala Anna Bartóková z Gymnázia v Detve.

V kategórii autorstvo a implementácia medzinárodných projektov škôl, ktoré reprezentujú BBSK a Slovenskú republiku v zahraničí, získal prvé miesto Pavel Fiľo zo SOŠ Pod Bánošom v Banskej Bystrici. Po ňom si ocenenie prevzala Beáta Mogišová zo SOŠ hotelových služieb a obchodu vo Zvolene a Radovan Mádel z Gymnázia Františka Švantnera v Novej Bani.

V tretej kategórii sa hodnotila príprava úspešných žiakov na celoštátne a medzinárodné súťaže a olympiády. Zvíťazila Elena Šlauková zo Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici, na druhom mieste bol ocenený František Strýček z Gymnázia v Detve a cenu za tretie miesto dostala Renáta Ertlová zo SOŠ obchodu a služieb v Žiari nad Hronom.

Predseda BBSK udelil aj špeciálnu cenu za najdlhšiu pedagogickú činnosť Márii Alene Stopkovej z Konzervatória Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici a Jozefovi Hazlingerovi, bývalému riaditeľovi SOŠ drevárskej vo Zvolene.