Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Vyvetrať zvieratá prišlo do zvolenského útulku 50 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Ku koncu tohto roka boli z útulku adoptované tri psy. Záujem ľudí v predvianočnom období je ale nižší ako v iné mesiace roka, vzrastá však záujem o materiálnu pomoc.

Zvolen 20. decembra (TASR) - Deky, plachty, hračky, obliečky, pelechy či vôdzky a rôzne dobroty pre psov a mačky priniesli ľudia do karanténnej stanice vo Zvolene v rámci nedávneho podujatia Vianočné venčenie.

"Záujem zo strany verejnosti bol rovnaký ako po minulé roky. Akcie sa zúčastnilo okolo 50 ľudí," uviedla pre TASR Dominika Mojžišová, hovorkyňa Mestského úradu v Banskej Bystrici, pod ktorý útulok vo Zvolene spadá.

Ku koncu tohto roka boli z útulku adoptované tri psy. Záujem ľudí v predvianočnom období je ale nižší ako v iné mesiace roka, vzrastá však záujem o materiálnu pomoc. "V súčasnosti sa v zariadení nachádza šesť mačiek a 47 psov," dodala hovorkyňa.

V karanténnej stanici vo Zvolene sú umiestnené spoločenské zvieratá, ktoré sú zabehnuté, alebo ich opustili majitelia. Ich odchyt z ulíc zabezpečuje zamestnanec mesta Banská Bystrica a v prípade jeho neprítomnosti túto službu zabezpečujú vyškolení príslušníci mestskej polície. Zamestnanci karanténnej stanice sa následne snažia vyhľadať majiteľov zvierat, alebo im nájsť nový domov.