Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Začal sa proces schvaľovania rozvoja Zvolena na roky 2014-2020

Zvolenský zámok, archívne foto. Foto: TASR

Ešte pred samotným schvaľovaním dokumentu na mestskom zastupiteľstve bude na pripomienkovanie vyzvaná aj verejnosť.

Zvolen 17. júna (TASR) - Asi 50 odborníkov, zástupcov profesijných a mimovládnych organizácií dnes na Mestskom úrade (MsÚ) vo Zvolene diskutovalo o predloženej aktualizácii Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) mesta Zvolen na obdobie rokov 2014-2020. Program by sa mal schvaľovať na mestskom zastupiteľstve koncom tohto roku.

Ako odznelo na stretnutí, možnosť pripomienkovať program majú odborníci ešte do 30. júna 2015. Viac ako 90-stranový dokument je rozdelený do ôsmich častí, ktoré odrážajú všetky dôležité oblasti života samosprávy. Podľa viacerých rečníkov však bude veľmi dôležité vedieť pomenovať nielen veci, ktoré sú potrebné pre napredovanie mesta, ale aj to, odkiaľ na to zobrať peniaze.

Ako pre TASR uviedla vedúca odboru rozvoja na MsÚ vo Zvolene Juliana Kochlicová Ištóková, v najbližších mesiacoch čaká pracovníkov mestského úradu zapracovanie všetkých pripomienok. "Následne prebehne proces zohľadňovania pripomienok a dokument posúdia odborné komisie pri mestskom zastupiteľstve," uviedla pre TASR. Ešte pred samotným schvaľovaním dokumentu na mestskom zastupiteľstve bude na pripomienkovanie vyzvaná aj verejnosť.