Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská nemocnica bude mať oddelenie algeziológie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Oddelenie, ktoré nadviaže na už existujúcu ambulanciu, poskytne pacientom s chronickými bolesťami možnosť byť hospitalizovaní a riešiť svoje zdravotné problémy pod dohľadom lekárov aj na lôžku.

Zvolen 19. júla (TASR) – Zvolenská nemocnica bude mať oddelenie algeziológie. „Približne do dvoch mesiacov by mali byť hotové rekonštrukčné práce v detskom pavilóne, kde na prvom poschodí vznikne oddelenie pre pacientov, ktorí trpia bolesťou,“ informovala TASR Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, nemocnica algeziologickú ambulanciu prevádzkuje už niekoľko rokov a zaoberá sa riešením akútnej, chronickej a onkologickej bolesti. „Poskytuje komplexnú diagnostiku, prevenciu a racionálnu liečbu tých bolestivých syndrómov, ktoré nereagujú na zaužívané liečebné postupy a pretrvávajú napriek odstráneniu príčiny alebo sú dôsledkom v súčasnosti nevyliečiteľných ochorení,“ pripomenula.

Podľa nej oddelenie, ktoré nadviaže na už existujúcu ambulanciu, poskytne pacientom s chronickými bolesťami možnosť byť hospitalizovaní a riešiť svoje zdravotné problémy pod dohľadom lekárov aj na lôžku. „Rekonštrukcia nemocničných priestorov na nové oddelenie bude stáť približne 35.000 eur bez DPH a vďaka nej vznikne desať algeziologických lôžok,“ poznamenala hovorkyňa.