Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo zvolenskej nemocnici pribudlo deväť pacientov s novým koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa hovorkyne od pondelka (25. 10.) začne zvolenská nemocnica očkovať treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu.

Zvolen 22. októbra (TASR) – Zvolenská nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných deväť pacientov s ochorením COVID-19. Jeden pacient sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti a stav troch si vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. TASR o tom v piatok informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Sú to pacienti, ktorí k nám v rámci pomoci a spolupráce boli prevezení z nemocnice v Čadci a Prešove, kde je situácia horšia ako v našom regióne,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá s tým, že nemocnica zatiaľ pandemickú tretiu vlnu zvláda.

Podľa hovorkyne od pondelka (25. 10.) začne zvolenská nemocnica očkovať treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu. Najprv to budú zdravotníci, ktorí prejavili záujem o tretiu dávku a následne pacienti zaregistrovaní prostredníctvom Národného centra zdravotníckych informácií a s odporučením lekára.

Pripomenula tiež, že návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach sú zakázané na základe rozhodnutia ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemickej situácie. Nemocnica však pacientom v prípade záujmu sprostredkuje aj videohovory cez tablet. Každý, kto o takúto formu komunikácie prejaví záujem, bude musieť kontaktovať nemocnicu najneskôr deň vopred e-mailom na hovor@nzv.agel.sk. Hovory budú možné každý deň v čase medzi 15.30 a 16.30 h. „Pacienti, s ktorými sa bude chcieť rodina spojiť, musia byť schopní komunikácie a nesmú mať poruchy vedomia,“ ukončila Pavliková.