Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská nemocnica nepovoľuje návštevy pacientov na oddeleniach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Návštevy sú zakázané na základe rozhodnutie ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemiologickej situácie.

Zvolen 22. septembra (TASR) – Zvolenská nemocnica pre šírenie nového koronavírusu nepovoľuje návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. Pre TASR to v stredu uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Ako dodala, návštevy sú zakázané na základe rozhodnutie ministerstva zdravotníctva podľa platného usmernenia a aktuálnej epidemiologickej situácie. "V pôrodnici pustia k pôrodu sprevádzajúcu osobu, predložiť však musí negatívny PCR test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 72 hodín," spomenula s tým, že ak sa prijatie rodičky stane neodkladné a sprevádzajúca osoba sa nevie preukázať negatívnym PCR testom, nemocnica jej antigénový aj PCR test urobí za stanovené poplatky.

Pripomenula tiež, že v stredu má zvolenská nemocnica v starostlivosti sedem pacientom s novým koronavírusom a stav dvoch si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. "Zo zamestnancov nemocnice sú momentálne v karanténe pre koronavírus dvaja," ukončila Pavlíková.