Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská nemocnica povoľuje návštevy pacientov na oddeleniach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Povinnosťou návštevníka je dodržiavať hygienu rúk a používať počas celej doby pobytu osobné ochranné pomôcky podľa pokynu personálu.

Zvolen 9. júla (TASR) – Zvolenská nemocnica povoľuje návštevy hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. „Zmeranie teploty a pravdivé vyhlásenie o aktuálnom zdravotnom stave však musí absolvovať každý,“ dodala.

Ako spomenula, pri v prípade zistenia telesnej teploty nad 37,0 stupňa Celzia a pri príznakoch akútneho respiračného ochorenia je návštevník povinný bezodkladne opustiť nemocnicu a kontaktovať svojho všeobecného lekára. „Pred vstupom na oddelenie návštevník odloží všetky nepotrebné veci, predovšetkým tie, ktoré sa nedajú dezinfikovať,“ uviedla.

Podľa nej povinnosťou návštevníka je dodržiavať hygienu rúk a používať počas celej doby pobytu osobné ochranné pomôcky podľa pokynu personálu. „Každá návšteva je povinná dodržať čas a dĺžku návštevy a vzdialenosť dva metre od akýchkoľvek iných osôb na oddelení,“ podotkla.

Hovorkyňa ďalej doplnila, že zvolenská nemocnica sťahuje RTG prístroj do nových priestorov. „Približne týždeň tak bude bez možnosti robiť röntgenové snímky pacientom. RTG prístroj sa sťahuje zo spoločného pavilónu do pavilónu chirurgického. Obrovský prístroj musí špecializovaný tím opatrne rozobrať, premiestniť a opäť zložiť, aby bol pacientom znovu plne k dispozícii,“ vysvetlila. „Nikto z hospitalizovaných pacientov nezostane bez možnosti absolvovať RTG vyšetrenie. Nemocnica pripravila aj pre ambulantných pacientov náhradné riešenie. Okolité pracoviská sú na základe dohodnutej vzájomnej spolupráce pripravené v čase výluky zvolenského röntgenu pomôcť,“ uviedla Pavliková.