Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Basketbal

Američan Beal je na covid listine, jeho štart na OH je otázny

Hráč Washingtonu Wizards Bradley Beal (3) strieľa na kôš cez Jevona Cartera z Phoenixu Suns v basketbalovom zápase zámorskej NBA vo Washingtone 11. januára 2021. Foto: TASR/AP

Beal odohral v drese USA všetky tri doterajšie prípravné zápasy pred olympiádou.

Los Angeles 15. júla (TASR) - Štart amerického basketbalového reprezentanta Bradleyho Beala na OH v Tokiu je ohrozený. Tím USA ho v prípravnom kempe v Las Vegas zaradil na covid listinu na základe zdravotného a bezpečnostného protokolu. V najbližšom čase podstúpi hráč tímu NBA Washington Wizards sériu testov, ktoré rozhodnú o jeho účasti na olympiáde.

Nie je jasné, či mal Beal pozitívny výsledok testu na koronavírus alebo prišiel do styku s nakazenou osobou. Funkcionári tímu USA iba stroho informovali, že jedného člena kádra museli zaradiť do Covid-19 protokolu. Americké médiá potom s odvolaním sa na svoje zdroje upresnili meno hráča. V prípade, že by Beal do Tokia necestoval, v nominácii by ho mohol nahradiť iný basketbalista. Američanov čaká prvý duel na OH 25. júla proti Francúzsku.

Beal odohral v drese USA všetky tri doterajšie prípravné zápasy pred olympiádou. Pri prehre s Nigériou zaznamenal dva body, pri prehre s Argentínou 12 a napokon prispel 17 bodmi k triumfu nad Argentínou. V Tokiu by mal absolvovať svoju premiéru pod piatimi kruhmi. Informovala agentúra AFP.