Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Asistentom Krč-Turbovej u Čajok bude bývalý reprezentant Sýkora

Na snímke s loptou hráčka Banskej Bystrice Laura van Dalenová a vľavo hráčka Piešťan Danielle Hamilton-Carterová počas zápasu 12. kola ženskej basketbalovej extraligy Piešťanské Čajky – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 21. decembra 2019 v Piešťanoch. Foto: TASR

Ako hráč bol Martin Sýkora pravidelným členom slovenskej basketbalovej reprezentácie.

Piešťany 12. júna (TASR) - Slovenský basketbalový klub Piešťanské Čajky oznámil zmeny v realizačnom tíme. Na pozícii asistenta trénera ženského extraligistu bude pôsobiť bývalý basketbalový reprezentant Slovenska Martin Sýkora, ktorý vytvorí trénerské duo s novou hlavnou trénerkou Luciou Krč-Turbovou.

Ako informoval oficiálny klubový web, bývalý úspešný basketbalista pracoval po skončení aktívnej hráčskej kariéry posledné štyri roky ako tréner mládeže v MBK Stará Turá, partnerskom klube Piešťanských Čajok. Súčasne s prácou asistenta trénera v Piešťanoch by mal ešte stále vypomáhať aj pri mládeži v Starej Turej pri začínajúcich basketbalistkách v kategórii minižiačok.

Ako hráč bol Martin Sýkora pravidelným členom slovenskej basketbalovej reprezentácie. Na klubovej scéne hrával za slovenské tímy Levice, Lučenec a Prievidzu, tiež legionárčil v českej NBL v Pardubiciach, Svitavách a Kolíne. S Lučencom získal titul majstra Slovenska a víťazstvo v Slovenskom pohári.