Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Basketbalový Inter usporiada Final Eight Eurovia Slovenského pohára

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Final-Eight súťaže, ktorá sa po novom nazýva Eurovia Slovenský pohár, sa v Hant Aréne na bratislavských Pasienkoch uskutočnilo naposledy v roku 2014, keď triumfoval Svit.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Organizátorom finálového turnaja Slovenského pohára, ktorý je na programe od 17. do 19. februára 2017, sa na základe uznesenia Výkonného výboru Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) stal BK Inter Bratislava. Informovala o tom webstránka "žlto-čiernych".

Final-Eight súťaže, ktorá sa po novom nazýva Eurovia Slovenský pohár, sa v Hant Aréne na bratislavských Pasienkoch uskutočnilo naposledy v roku 2014, keď triumfoval Svit. V nasledujúcich dvoch ročníkoch ovládol súťaž Inter, keď uspel najprv v roku 2015 v Komárne a o rok neskôr aj v Prievidzi. "Aj keď sme v uplynulých dvoch sezónach neboli úspešní na ligovom poli, podarilo sa nám dvakrát získať Slovenský pohár. Tešíme sa, že budeme organizovať jeho tohtosezónnu edíciu," uviedol pre klubový web generálny manažér BK Inter Michal Ondruš. "Je to špecifická súťaž a je veľmi zaujímavá pre fanúšikov, ktorí majú príležitosť vidieť v krátkom čase na jednom mieste najlepšie slovenské družstvá. Veríme, že sa prebojujeme až do záverečnej fázy aj preto, aby pohár nestratil náboj najmä pre našich fanúšikov."

Na finálový turnaj sa prebojuje osem družstiev. Okrem organizátora aj družstvá umiestnené na 1. až 6. pozícii po polovici základnej časti Eurovia SBL (prípadne aj na 7. pozícii, ak je medzi spomínanými šiestimi organizátor turnaja). Posledná miestenka patrí kvalifikantovi. Hrá sa play-off systémom: v piatok (17. 2.) štvrťfinále, v sobotu (18. 2.) semifinále, v nedeľu (19. 2.) finále.