Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Košické basketbalistky zdolali Vilnius a sú v semifinále EEWBL

Na snímke sprava generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský a tréner GA Košice Peter Jankovič sa pozdravuje s hráčkami pred zápasom finálového turnaja Východoeurópskej ligy (EEWBL) v basketbale žien Good Angels Košice - Kibirkštis Vilnius (Litva) v Košiciach 31. marca 2017. Foto: TASR/František Iván

Košičanky vstúpili do štvrťfinálového súboja nervózne a mladé družstvo súpera sa v prvej štvrtine viackrát dostalo do tesného vedenia.


Košice 31. marca (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice vyhrali vo štvrťfinálovom zápase finálového turnaja Východoeurópskej ligy (EEWBL) nad litovským družstvom Kibirkštis Vilnius 79:65 a postúpili do semifinále. V ňom sa v sobotu o 13.00 h stretnú s Dinamom Moskva, ktorého hráčky zdolali poľský Lubin 73:69.

Košičanky vstúpili do štvrťfinálového súboja nervózne a mladé družstvo súpera sa v prvej štvrtine viackrát dostalo do tesného vedenia. V druhej časti síce favorit výrazne zlepšil pohyb i úspešnosť streľby, no trojbodový náskok po prvom polčase (42:39) domácich priaznivcov neuspokojil. Hostky v druhom polčase viedli aj o sedem bodov (44:51, resp. 46:54) no domáce hráčky napokon potvrdili úlohu favorita.

Povedali po zápase
Peter Jankovič, tréner Good Angels:
"Priebeh zápasu bol iný než sme si predstavovali. Asi nastalo nejaké podcenenie z našej strany. Hráčky Vilniusu ukázali kvalitu, hoci tvoria mladý tím. Prvý zápas je za nami a dôležité je, že bol víťazný, hoci s odretými ušami."

Zuzana Žirková, rozohrávačka Good Angels: "Musím povedať, že sme súperky spočiatku trochu podcenili. Potom sme sa už nevedeli dostať do ideálneho tempa, no ja som veľmi rada, že sme ho napokon takto zvládli. Bol to veľmi ťažký zápas, no ideme ďalej."

Finálový turnaj EEWBL, štvrťfinále:
Good Angels Košice - Kibirkštis Vilnius 79:65 (42:39)


Zostava a body Good Angels: Žirková 22, Oblaková 12, Jurčenková 10, Kupčíková 7, Baughová 2 (Bálintová 14, Stehlíková 7, Baburová 4, Bilíková 1, Janoščíková a Blanárová 0).


Ďalší výsledok štvrťfinále finálového turnaja EEWBL:
TTT Riga - Horizont Cmoki Minsk 84:42
Pszczólka Polski Cukier Lublin - Dinamo Moskva 69:73


Najbližší program finálového turnaja EEWBL:
Sobota, 1. apríla:
Semifinále:
13.00, Good Angels Košice - Dinamo Moskva
15.15, TTT Riga - víťaz zápasu Istanbul University/Basket 90 Gdyňa

O umiestnenie:
17.30, Pszczólka Polski Cukier Lublin - zdolaný zo zápasu Istanbul University/Basket 90 Gdyňa
19.45, Kibirkštis Vilnius - Horizont Cmoki Minsk