Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Tréner Jankovič: Dievčatám patrí vďaka za to, že bojovali až do konca

Basketbalistky Good Angels Košice (na snímke) sa stali víťazkami 2. ročníka Východoeurópskej ligy (EEWBL), keď vo finálovom zápase záverečného turnaja zdolali obhajcu trofeje TTT Riga 67:44. Košice, 2. apríla 2017. Foto: TASR - František Iván

Pre košického kormidelníka bolo víťazné finále košických basketbalistiek prvým v pozícii hlavného trénera.

Košice 2. apríla (TASR) - Môj dom, môj hrad, potvrdili basketbalistky Good Angels Košice. Prostredie v domácej Angels aréne bolo pre ne skutočne výhodou a aj vďaka nemu dominovali na záverečnom turnaji Východoeurópskej basketbalovej ligy (EEWBL). Pre Košičanky je to prvá trofej v sezóne a pre trénera Petra Jankoviča prvá v pozícii hlavného kormidelníka. Pripomínať mu ju bude aj sada kuchynských hrncov, ktoré dostal rovnako ako hráčky víťazného tímu.

Košičanky vstupovali do finálového turnaja ako jeden z favoritov. K prvej trofeji v aktuálnej sezóne im malo pomôcť aj domáce publikum a tak sa aj stalo. Na výbornú bilanciu osem zápasov - sedem víťazstiev nadviazali víťazstvami nad Kibirkštis Vilnius (79:65), Dinamom Moskva (79:58) a TTT Riga (67:44) a svoju premiérovú účasť v EEWBL okorenili titulom.

Basketbalistky Good Angels Košice (na snímke) sa stali víťazkami 2. ročníka Východoeurópskej ligy (EEWBL), keď vo finálovom zápase záverečného turnaja zdolali obhajcu trofeje TTT Riga 67:44. Košice, 2. apríla 2017.
Foto: TASR – František Iván


Vo finálovom zápase zdolali obhajcu prvenstva TTT Riga presvedčivým rozdielom o 23 bodov. "Dievčatá musím pochváliť za prácu v obrane. Tá nám fungovala naozaj dobre a pridal sa k nej aj dostatočne efektívny útok. Celý zápas sme držali pevne v rukách, hoci dievčatá už toho mali dosť. Patrí im vďaka za to, že bojovali až do konca. Pred sezónou bol naším prvoradým cieľom Európsky pohár FIBA, no hneď na druhom mieste bolo víťazstvo v EEWBL. V tomto smere je cieľ splnený. Teraz nás ešte čaká vyvrcholenie domácej extraligy," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič.

Pre košického kormidelníka to bolo prvé víťazné finále v pozícii hlavného trénera. Pred súbojom s Rigou si spomenul na nie tak dávnu prehru vo finále Slovenského pohára s Piešťanmi. "Veru, prvé finále mi nevyšlo a spomenul som si na to pred dnešným zápasom," priznal "Janko."

Basketbalistky Good Angels Košice (na snímke) sa stali víťazkami 2. ročníka Východoeurópskej ligy (EEWBL), keď vo finálovom zápase záverečného turnaja zdolali obhajcu trofeje TTT Riga 67:44. Košice, 2. apríla 2017.
Foto: TASR - František Iván


Odmenou pre víťazný tím bol nielen slastný pocit z cennej trofeje, ale aj sada kuchynských hrncov od sponzora. "Darujem ich manželke. Uvidíme, čo s nimi spraví," má jasno tréner Peter Jankovič. Košičanky odohrali na finálovom turnaji tri zápasy s presvedčivými výsledkami, no najväčšiu drámu paradoxne absolvovali už vo štvrťfinálovom stretnutí, keď, ako samy priznali, podcenili litovský Vilnius. "Ale zvládli sme ho. Nešli sme domov, zostali sme v turnaji a napokon sme ukázali, že sme najlepším tímom podujatia," poznamenala Zuzana Žirková, ktorá získala aj ocenenie pre najužitočnejšiu hráčku finálového turnaja. "Keďže je to pravdepodobne moje posledné takéto turnajové víťazstvo, tak ho budem radiť veľmi vysoko a rada naň spomínať," priznala skúsená rozohrávačka.