Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Čajky s cieľom vyhrať, Jankovič: Všetci vieme, o čo hráme

Na archívnej snímke radosť hráčok Čajok. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Úradujúci majster Slovenska sa pred rozhodujúcou fázou skupinovej fázy nachádza na mieste, ktoré by za súčasných okolností znamenalo postup ďalej.

Piešťany 21. novembra (TASR) – Zo slovenských tímov v Európskom pohári (Eurocup) majú najväčšiu šancu na pokračovanie v súťaži Piešťanské Čajky. V domácom stretnutí proti luxemburskému T71 Dudelange (streda 22. novembra o 18.00 h) chcú potvrdiť priebežnú tretiu priečku v B-skupine.

Úradujúci majster Slovenska sa pred rozhodujúcou fázou skupinovej fázy nachádza na mieste, ktoré by za súčasných okolností znamenalo postup ďalej. Z každej skupiny totiž idú ďalej dva najvyššie postavené tímy, ku ktorým sa pridá osmička najlepších družstiev z tretích pozícií. Čajky sa po štyroch odohraných zápasoch nachádzajú v tabuľke tretích tímov na piatej priečke.

"Všetci vieme, o čo hráme. Veľa sme sa o tom rozprávali. Určite urobíme všetko, aby sme boli úspešní. Žiaľ, nie je to len v našich rukách, ale budeme sa spoliehať aj na ostatné výsledky. Aj napriek tomu chceme urobiť maximum, čo je v našich silách a veriť, že sa nám podarí postúpiť do play off," povedal pre TASR tréner Piešťan Peter Jankovič.

Dudelange príde do kúpeľného mesta s cieľom ešte zabojovať o šancu vymeniť práve slovenský tím na prípadnej postupovej pozícii. K tomu bude musieť vyhrať o minimálne 19 bodov, keďže v prvej konfrontácii zvíťazili Čajky 70:52. "Každý zápas v Európskom pohári je ťažký a náročný. Musíme byť čo najviac koncentrované na pokyny trénera a ako vždy, aj v tomto prípade bude kľúčom k víťazstvu obrana," prezradila pivotka Ana Mandičová, ktorá sa vrátila do zostavy po absencii zavinenej zranením.

Čajky nechcú pripustiť na svoj úkor žiadne prekvapenie, tím z Luxemburska plánujú v domácej Diplomat aréne zdolať. "Vôbec by som Dudelange nepodceňoval, má svoju kvalitu a ukázali to v poslednom eurocupovom zápase s Gironou. U nich doma to bolo 7 minút pred koncom o 8 bodov, takže basketbal hrať vedia. Možno hrajú trochu inak, ako sme my zvyknutí, ale sú nepríjemní a nehrajú vo veľkej rotácii, čo im dáva trochu výhodu. Aj doma to bude náročné, ale ak chceme byť pripravení na zápas v Girone, tak musíme zápas bezpodmienečne vyhrať," vyhlásil Jankovič.



Program 5. kola B-skupiny Európskeho pohára – streda 22. novembra:


18.00 h: Piešťanské Čajky – T71 Dudelange

20.45 h: Spar Girona - InvestInTheWest Enea Gorzów



tabuľka B-skupiny:



1. Girona 4 4 0 328:267 8 – postup do play off

2. Gorzów 4 3 1 328:275 7 – postup do play off

3. PIEŠŤANY 4 1 3 268:280 5

4. Dudelange 4 0 4 244:346 4