Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Basketbalistky GA Košice do Ceglédu s cieľom zúročiť 15-bodový náskok

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Košický tím čaká búrlivá kulisa, v ktorej však nebude chýbať ani skupina priaznivcov slovenského tímu.

Košice 15. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice nastúpia vo štvrtok od 18.00 h. na druhý zápas vyraďovacej fázy Európskeho pohára FIBA. Na palubovke maďarského družstva VBW CEKK Cegléd sa pokúsia zúročiť víťazstvo 79:64 z prvého duelu. Košický tím čaká búrlivá kulisa, v ktorej však nebude chýbať ani skupina priaznivcov slovenského tímu. Ten sa pokúsi prebojovať sa do fázy, v ktorej sa už budú môcť stretnúť aj s tímami z Euroligy.

Hoci Košičanky zvíťazili v prvom zápase o 15 bodov, nebol to ľahký zápas. Maďarský tím držal s domácimi krok v prvých troch štvrtinách a Košičanky svoj náskok výrazne navýšili až v záverečnej. Cegléd sa v Angels aréne mohol spoľahnúť aj na pomoc početnej skupiny fanúšikov, ktorí dotvorili výbornú atmosféru. Búrlivú kulisu možno očakávať aj v odvete, avšak už s prevahou maďarských priaznivcov a menšou skupinou fanúšikov Good Angels. "Predpokladám, že príde plná hala, ktorá ich bude hnať vpred. Prípadný postup môže byť pre klub najväčším úspechom v histórii. Myslím si, že urobia všetko pre to, aby postúpili. My tam ideme, aby sme im ukázali, že ešte nenastal ten správny čas. Treba však ostať s nohami na zemi a mať rešpekt pred týmto súperom," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič.

Košičanky nastúpia v plnej sile a práve väčšia rotácia hráčok môže zavážiť. Tréner slovenského tímu využil v prvom zápase štyri hráčky z lavičky a vďaka lepšiemu rozloženiu síl Košičanky v závere zápasu dominovali. "Myslím si, že keby sme zopakovali aspoň taký výkon ako v prvom zápase, tak by nám to mohlo stačiť. Určite však budeme chcieť pridať, aby sme mali istotu postupu. Vieme však, že to bude veľmi ťažký zápas," pripomenul Jankovič.

Košičanky majú pred odvetou 15-bodový náskok, ktorý vyzerá nádejne, no nepreceňujú ho. Podobnú situáciu, dokonca s až 19-bodovým náskokom, nedávno zažili a takmer komfortné skóre premárnili. V dvojzápase s francúzskym Carolo Basket prehrali v odvete o 14 bodov, no napokon mali aj tak ešte 5 bodov k dobru. Podobný hazard by sa v Maďarsku nemusel vyplatiť. "Aj keď súper nemá možno až takú kvalitu, akú malo Carolo, doma sú veľmi silní. Doma sú schopní dať aj 90 bodov, takže ľahké to nebude. Skúsenosť však bude na našej strane a myslím si, že by sme zápas mohli zvládnuť aj vďaka našej väčšej rotácii," uviedol tréner Jankovič. Štyri hráčky slovenského tímu dosiahli v prvom stretnutí dvojciferný počet bodov. Jednou z nich bola Američanka Victoria Baughová, ktorá z 12-tim bodom pridala 14 doskokov. "Teším sa na odvetný zápas. Náš súper hral agresívny basketbal, my si však musíme dať pozor na doskoky a zachytiť úvod zápasu," povedala Baughová.