Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Čajky vstúpili do Európskeho pohára neúspešne. S Adanou prehrali 62:87

Na snímke vľavo brazílska hráčka Érika de Souza (Adana Aski), uprostred Američanka Nadia Parkerová a vpravo Lucia Krč-Turbová (obe Piešťanské Čajky) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015. Foto: TASR/Martin Palkovič

O triumfe tureckého klubu rozhodla tretia štvrtina.

Piešťany 28. októbra (TASR) - Piešťanské Čajky neúspešne vstúpili do novej sezóny basketbalového Európskeho pohára FIBA. Slovenský vicemajster prehral v stredajšom stretnutí A-skupiny s favorizovaným tureckým tímom Adana Aski SC 62:87.

Na budúci týždeň vo štvrtok (5. novembra) sa Čajky predstavia na palubovke Besiktasu JK Istanbul.


Čajky začali proti favorizovanému súperovi nebojácne, keď viedli 5:0 i 10:2. Turkyne však po pomalšom rozbehu postupne vyrovnali hru i skóre, keď v závere prvej štvrtiny upravila Zahuiová na 14:14. V druhej časti hry si hostky utvorili mierny náskok, k výbornému výkonu sa v ich drese postupne rozohrala dvojica legionárok Nacickaiteová, Williamsová.

Na snímke vľavo Riquna Williamsová (Adana Aski), uprostred Nadia Parkerová a vpravo Monica Louise Engelmanová (obe Piešťanské Čajky) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015.
Foto: TASR/Martin Palkovič


Z pohľadu konečného výsledku bolo rozhodujúce tretie dejstvo. V ňom sa už naplno prejavila väčšia kvalita na strane Adany, ktorej rýchla hra a presná streľba robili domácim hráčkam veľké problémy. Turkyne si postupne vybudovali 20-bodový náskok a duel napokon doviedli do víťazného konca. Najlepšou strelkyňou zápasu bola litovská reprezentantka Nacickaiteová, autorka 27 bodov. Američanka Williamsovej jej sekundovala s 23 bodmi, Brazílčanka De Souzaová pridala k 8 bodom aj 10 doskokov. V domácom drese sa najviac darilo Parkerovej s 19 bodmi.

Na snímke vľavo Lucia Krč-Turbová (Piešťanské Čajky) a vpravo Turkyňa Seda Tabakci (Adana Aski) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015.
Foto: TASR/Martin Palkovič
.

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Piešťanské Čajky - Adana Aski SC 62:87 (29:32)

Najviac bodov: Parkerová 19, Engelmanová 14, Krč-Turbová 8 - Nacickaiteová 27, Williamsová 23, Zahuiová a De Souzaová po 8.

štvrtiny: 14:14, 15:18, 12:29, 21:26

Hlas po zápase:

Martin Pospíšil, tréner Piešťan: "Do zápasu sme vstúpili kvalitne a veľmi koncentrovane. Hrali sme to, čo sme chceli, súpera nepúšťali do vecí, o ktoré sa snažil. Bohužiaľ, ten prvopolčasový výsledok mohol byť iný, nedali sme však ľahké koše a zlyhali sme aj na obrannom doskoku. Duel sa zlomil v tretej štvrtine, kde naše družstvo nastúpilo nekoncentrované. Hráčky si neplnili úlohy, veľké nedostatky sme mali v obrannej fáze. Čo sa týka útočnej činnosti, tam nám viazla organizácia."
.

Na snímke vľavo brazílska hráčka Érika de Souza (Adana Aski), vpravo Američanka Nadia Parkerová (Piešťanské Čajky) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015.
Foto: TASR/Martin Palkovič


Na snímke vpravo Kateřina Bartoňová (Piešťanské Čajky) a vľavo Turkyňa Seda Tabakci (Adana Aski) v zápase A-skupiny EP FIBA basketbalistiek Piešťanské Čajky - Adana Aski v Piešťanoch 28. októbra 2015.
Foto: TASR/Martin Palkovič