Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Čajky vstúpili do finále výpraskom, Good Angels Košice vyhrali 84:59

Na snímke vľavo Crystal Langhorneová (Košice), vpravo Lucia Krč-Turbová (Piešťany) v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

V úvodnom súboji o bronz Ružomberok zvíťazil na domácej palubovke nad Spišskou Novou Vsou.

Košice 1. apríla (TASR) - Basketbalistky úradujúceho slovenského šampióna Good Angels Košice vstúpili úspešne do finálovej série play off extraligy žien. V stredajšom úvodnom dueli zdolali na domácej palubovke Piešťanské Čajky 84:59 a v sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0. Druhé stretnutie je na programe v sobotu v Piešťanoch.

Len v úvode zápasu držali hosťujúce hráčky krok s favorizovanými domácimi. Tie už v 6. minúte viedli 16:8 a krok za krokom zvyšovali náskok, ktorý do polčasu narástol na 23 bodov. Aj po prestávke kontrolovali obhajkyne titulu vývoj zápasu. V 27. minúte po dvoch bodoch Langhorneovej vyhrávali už 67:41 a kráčali k prvému víťazstvu v sérii. Najväčší 30-bodový rozdiel bol v 39. minúte 84:54.



prvý zápas finále

Good Angels Košice - Piešťanské Čajky 84:59 (52:29)

Zostavy a body: Langhorneová 15, Žirková 15, Hruščáková 14, Kiššová 6, Oblaková 4 (Rodgersová 21, Bálintová 9, Janoščíková, Youngová, Minčíková) - Tathamová 22, Krč-Turbová 15, Bartoňová 11, Dudášová 2, Stehlíková 2 (Bartánusová 2, Zentková 2, T. Páleníková 2, M. Páleníková 1, Horvátová, Felixová). Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Lamoš, TH: 25/21-20/15, trojky: 3:2, fauly: 18:20, 1000 divákov.

/na zápasy: 1:0/


Hlasy po zápase:

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: "Na konci zavládla spokojnosť. Ale až príliš rozdielna tvár v prvom a druhom polčase. Súpera sme pustili do hry najmä v prvých dvoch minútach druhého dejstva, kde sme stratili úplne tri ľahučké lopty a získal šesť bodov. Bolo na nás vidieť, že nie sme v zápasovom rytme, ten zápasový rytmus medzi poslednými duelmi bol až priveľký a nám vyfučali herné sily v druhom polčase."



Martin Pospíšil, tréner Piešťan: "Do zápasu sme vstúpili relatívne dobre, koncentrovane. Po piatich minútach, po dvoch hlúpych chybách sme ustúpili od našej disciplinovanej hry v obrane i útoku, čo Good Angels jednoduchými situáciami potrestali a do polčasu nám ušli na vysoký rozdiel."



Začal sa boj o bronz

Basketbalistky MBK Ružomberok triumfovali v úvodnom súboji o umiestnenie na 3. mieste na domácej palubovke nad Rücon 2014 Spišská Nová Ves 54:45. V sérii hranej na tri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0 na zápasy.

prvý zápas o 3. miesto

MBK Ružomberok - Rücon 2014 Spišská Nová Ves 54:45 (32:28)

Najviac bodov:
Lázárová 16, Černáková 9, A. Baburová a Nagyová po 8 - Gladková 12, Bučáková 9, Morrisová 8

/na zápasy 1:0/
.

Na snímke vľavo Crystal Langhorneová (Košice), vpravo Lucia Krč-Turbová (Piešťany) v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke vpravo Crystal Langhorneová (Košice) a vľavo Marta Páleníková (Piešťany) v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke vľavo tréner hráčok Piešťan Martin Pospíšil pred prvým zápasom finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke Zuzana Žirková (Košice) v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke vľavo tréner hráčok Piešťan Martin Pospíšil v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Na snímke vľavo Žofia Hruščáková (Košice) a vpravo Lucia Krč-Turbová (Piešťany) v prvom zápase finále play off extraligy basketbalistiek Good Angels Košice - Piešťanské Čajky v Košiciach v stredu 1. apríla 2015.
Foto: TASR/Milan Kapusta