Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Komárno zvíťazilo v správnej chvíli. Nechali sme tam dušu, tvrdí Bilič

Hráči Komárna, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Bojovnosť a nasadenie zdobila hráčov Komárna počas štvrtého finálového zápasu, do ktorého nastupovali zverenci Dragana Ristanoviča s nožom na krku.

Komárno 5. mája (TASR) – Basketbalisti Komárna nedovolili Prievidzi oslavovať majstrovský titul na ich palubovke. Konečne predviedli počas celých 40 minút kompaktný výkon, vďaka ktorému zvíťazili 96:88 a znížili stav finálovej série na 1:3.

Bojovnosť a nasadenie zdobila hráčov Komárna počas štvrtého finálového zápasu, do ktorého nastupovali zverenci Dragana Ristanoviča s nožom na krku. Prípadný neúspech by totiž znamenal koniec šancí na zopakovanie majstrovského titulu spred roka. „Nechali sme na ihrisku srdce a dušu. Bolo to buď všetko alebo nič. Vyhráš alebo ideš domov. Tlak nebol, len sme chceli vyhrať tento zápas. Zaslúžene sme vyhrali,“ povedal pre TASR komárňanský krídelník Siniša Bilič.

Dôležitosť duelu bola badateľná aj na palubovke, oba tímy sa spolu postarali o 56 faulov. Až štyria prievidzskí hráči sa v zápase vyfaulovali. „Bolo vidieť, že dnes pracovala na oboch stranách viac psychika. Komárno zahralo lepšie a zaslúžene vyhralo,“ zhodnotil štvrtý finálový zápas prievidzský tréner Miljan Čurovič.

Prievidza mohla po deviatich rokoch zakončiť finálovú sériu bez jediného zaváhania, ale Komárno bolo proti. „Obuvníci“ sa totiž ujali taktovku duelu a ukázali aj psychickú odolnosť v momentoch, keď „baníci“ doťahovali manko. „Aj v prvom a druhom finálovom zápase sme už viedli dvojciferným rozdielom a na konci to dokázali otočiť. V treťom zápase sa chytili iba raz, ale držali sme to vo svojich rukách a triumfovali sme. Kľúčom k zápasu bola naša energia,“ uviedol Bilič.

Prievidžania sa dokázali niekoľkokrát dotiahnuť na súpera, dokonca aj vyrovnať, ale doviesť zápas do víťazného konca sa im nepodarilo. „Určite sme nekalkulovali, prišli sme sem s tým, že chceme hrať dobrý basketbal. Nevyšlo nám to, ale máme ďalší zápas doma. Komárno hralo dobre, my sme sa nevedeli nejako odpichnúť. Skôr to bola naša chyba, zle sme ich bránili, zaslúžene vyhrali,“ vyjadril sa Richard Körner, ktorého doplnil aj Čurovič: „Vo chvíľach, keď sme mohli zlomiť zápas a boli sme na rozdiele jednej lopty, tak sme nedokázali ubrániť ani jeden útok. Čo sme aj ubránili, to doskočili, premenili a potom sa to zlomilo na ich stranu. Útočný doskok hlavne rozhodol.“

Jeden z najlepších výkonov sezóny predviedol domáci P.J. Alawoya, ktorý mal na víťazstve podiel v podobe 36 bodov, za čo si poslúžil pochvalu z oboch táborov. „Musím pochváliť P.J.-A (Alawoyu, pozn.), pod košom dával takmer všetko. Gratulácia všetkým mojim spoluhráčom,“ vyjadril sa Bilič. Prievidzský tréner si bude musieť na komárňanského pivota dávať v najbližšom zápase obzvlášť veľký pozor: „Určite sa postaráme o to, aby Alawoya nedostával také príležitosti. Fakt zahral výborne.“

Aj napriek víťazstvu Komárna majú tromfy v rukách hráči Prievidze. Vo finálovej sérii vyhrávajú 3:1 a v domácom prostredí môžu oslavovať prípadný štvrtý titul v ére samostatnosti. „My myslíme iba na najbližší zápas. Prehrali sme, ideme ďalej. Či sa nám to podarí nabudúce alebo o dva, tri zápasy, bojujeme ďalej. S ničím nekalkulujeme,“ prezentoval svoj názor smerom k sobotňajšiemu zápasu Körner.

Podobné zmýšľanie má aj Čurovič: „Podstatné je momentálne to, aby sme na tento zápas zabudli. Nerozmýšľať nad ním, vedieme 3:1 a ideme sa pripraviť na ďalší duel v Prievidzi.“ Komárňanský Siniša Bilič má pred sebou jasný cieľ – konečne zvíťaziť na prievidzskej palubovke.

Finálová séria medzi Prievidzou a Komárnom pokračuje piatym zápasom v sobotu 7. mája o 18:00 v prievidzskej Niké aréne.