Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Košičanky vyhrali v Piešťanoch a od 13. titulu ich delí jeden triumf

Na snímke vpravo Brittany Hrynková (Good Angels Košice) a vľavo Michaela Balážová (Piešťanské Čajky) počas druhého zápasu finálovej série play off ženskej basketbalovej extraligy Piešťanské Čajky - Good Angels Košice 20. apríla 2016 v Piešťanoch. Foto: TASR/Martin Palkovič

Tretí duel je na programe v sobotu 23. apríla v košickej Angels aréne.

Piešťany 20. apríla (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice delí jediná výhra od zisku trinásteho titulu majsteriek SR. Zverenky Petra Jankoviča triumfovali v stredajšom druhom finálovom stretnutí na palubovke Piešťanských Čajok 71:55 a v sérii vedú 2:0 na zápasy. Tretí duel je na programe v sobotu 23. apríla v košickej Angels aréne.

Domáce po sobotňajšej tesnej prehre na palubovke 12-násobného majstra nastúpili v Diplomat aréne odhodlané zabojovať o vyrovnanie série. Úvod im vyšiel, po úspešnom trojkovom pokuse Oroszovej viedli 8:4. Potom však pre problémy s faulami musela striedať Parkerová a Čajky sa bez svojej jedinej klasickej pivotky dostali do problémov. To využili skúsené Košičanky, následný deväťminútový úsek vyhrali 12:4 a otočili priebeh stretnutia.

Druhá štvrtina priniesla vyrovnaný basketbal. Výškovú prevahu súperiek nahradili domáce bojovnosťou, nevychádzala im však trojková streľba, keď do polčasu premenili len štyri z 20 ďalekonosných pokusov.

Hneď po zmene strán znížila Oroszová na rozdiel jediného koša (29:31), ale domáce momentum nevyužili. Košičanky sa po sérii rýchlych košov dostali prvýkrát v zápase do dvojciferného vedenia, keď v 27. minúte viedli 45:35. Do záveru tretej časti hry zveľadili hosťky svoj náskok na rozdiel 16 bodov a o výsledku bolo rozhodnuté. V záverečnej štvrtine sa duel už len dohrával. Čajky bojovali, snažili sa, ale na kvalitnejšieho súpera nemali. Nevyšiel im tak ani šestnásty pokus zdolať suveréna súťaže, ktorý môže rozhodnúť o zisku trinásteho titulu v klubovej histórii najbližšiu sobotu na domácej palubovke.

extraliga žien - play off

finále - 2. zápas

Piešťanské Čajky - Good Angels Košice 55:71 (27:31)

zostavy:
Piešťany: Engelmanová 16, Parkerová 12, T. Páleníková 8, Oroszová 7, M. Páleníková 3 (Whittingtonová 7, Dudášová 2, Pilátová 0).

Košice: Oblaková 17, Kupčíková 14, Jurčenková 12, Bálintová 8, Hruščáková 7 (Žirková 7, Stehlíková 5, Hrynková 1, Janoščíková 0, Blanárová 0, Lukačiková 0).

TH: 25/22 - 2721, fauly: 27 - 26, trojky: 5 - 6.
Rozhodovali: Tomašovič, Doušek, Margala, 1000 divákov

štvrtiny: 10:15, 17:16, 13:25, 15:15
/stav série: 0:2/

Povedali po zápase:
Martin Pospíšil, tréner Piešťan:
"Dnes sme na Good Angels nemali. Súperky hrali rýchlejší, modernejší basketbal s dávkou múdrosti. Úvod z našej strany poznačili fauly, ktorým sme sa chceli vyhnúť. Veľmi skoro sme mali štyri fauly a súper to trestal šestkami."

Peter Jankovič, tréner Košíc: "O výsledku rozhodla tretia štvrtina, v ktorej sme zlepšili obranu a z nej sme prechádzali do útoku. Sme blízko k zisku titulu, ale musíme ešte urobiť posledný krok, ktorý často býva najťažší."