Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Kováčiková sa v Amerike sťahuje na univerzitu v Pennsylváni

Na snímke sprava slovenské reprezentantky v basketbale žien do 20 rokov kapitánka tímu Júlia Lelkes a Nikola Kováčiková. Foto: TASR Pavel Neubauer

Odchovankyňa levického basketbalu odišla do USA v lete 2018, počas dvoch rokov sa v Georgetowne vypracovala na dôležitú hráčku v rámci tímu.

Philadelphia 24. augusta (TASR) - Slovenská basketbalistka Nikola Kováčiková zostáva v zámorí, v rámci súťaže NCAA sa však sťahuje z univerzity Georgetown do Pennsylvánie. Dvadsaťjedenročnú reprezentačnú rozohrávačku čakajú ešte dva roky basketbalu a štúdia na škole, ktorá patrí do prestížnej konferencie Ivy League.

Odchovankyňa levického basketbalu odišla do USA v lete 2018, počas dvoch rokov sa v Georgetowne vypracovala na dôležitú hráčku v rámci tímu. V predčasne skončenom ročníku odohrala 27 duelov s priemerom 7,9 bodu, 3,2 doskoku a 2,4 asistencie. „Už ako malé dieťa som bola vo všetkom perfekcionistka. V mojom živote ma vždy viedla moja osobnosť a vysoké ciele. Penn je špičková svetová univerzita, kde verím, že dosiahnem na to, po čom som vždy túžila. Nielen v škole, ale aj v basketbale. Z tohto dôvodu mi táto škola dokonale pasuje k mojej osobe,“ vyjadrila sa Kováčiková pre oficiálnu klubovú webstránku.