Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Levických basketbalistov povedie tréner T. Hojč

Na archívnej snímke finále Slovenského pohára mužov v basketbale medzi majstrom Levice a Komárnom 3. februára 2013 v Leviciach. Foto: TASR/František Kolář

Charizmatický kouč si získal renomé vo svojej prvej sezóne na Slovensku, keď dokázal so zníženým rozpočtom bojovať so svojimi zverencami o najvyššie ligové priečky.

Levice 28. júna (TASR) - Basketbalový klub BK Levickí Patrioti sa dohodol na predĺžení spolupráce so slovinským trénerom Teom Hojčom, ktorý doviedol tím ku konečnému piatemu miestu v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige a do štvrťfinále v Alpsko-jadranskom pohári. Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu.

Charizmatický kouč si získal renomé vo svojej prvej sezóne na Slovensku, keď dokázal so zníženým rozpočtom bojovať so svojimi zverencami o najvyššie ligové priečky a dlho nevedel nájsť v domácom prostredí premožiteľa. "Nevideli sme žiaden dôvod na zmenu trénerského postu. Vedenie klubu chce pokračovať v načatej práci z minulej sezóny, bez veľkých vyhlásení a s cieľom ponúknuť fanúšikom v Leviciach opäť množstvo skvelých zážitkov s najpopulárnejším športovým klubom v regióne," vyjadril sa generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Levičania skončili predčasne sezónu pred semifinálovými bránami, keď vo štvrťfinále podľahli Košiciam 1:3 na zápasy. Hojč chce v novej sezóne vylepšiť umiestnenie: "Bolo to dlhé čakanie, ale v budúcej sezóne sa máte na čo tešiť. Pracujeme každý deň na tom, aby sme klub posunuli ďalej a mohli ste vidieť znova pekný basketbal a veľa víťazstiev Patriotov." Po dohode so slovinským trénerom bude vedenie klubu v najbližších dňoch informovať aj o prvých hráčoch, ktorí budú súčasťou tímu v sezóne 2016/2017.