Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Curry na olympiádu nepocestuje. Bude si liečiť koleno

Na snímke Stephen Curry v zápase Golden State - Sacramento v pondelok 28. decembra 2015 v Oaklande. Foto: TASR/AP

Nad štartom v Riu údajne váhajú aj ďalšie hviezdy zámorskej NBA.

New York 6. júna (TASR) - Americký basketbalový tím sa na olympijských hrách v Rio de Janeiro bude musieť zaobísť bez Stephena Curryho. Podľa zámorských médií sa hviezdny rozohrávač Golden State Warriors vzdal účasti na turnaji v Brazílii pre zranenie kolena. Nad štartom v Riu údajne váhajú aj ďalšie hviezdy zámorskej NBA.

Curry vedie svoj tím k druhého titulu v profilige za sebou, Warriors vedú vo finálovej sérii nad Cleveland Cavaliers 2:0 na zápasy. Najužitočnejší hráč posledných dvoch ročníkov NBA a vyhlásený strelec z väčšej vzdialenosti však hrá s bolesťami. Počas bojov o titul si postupne zranil členok, koleno i lakeť. Pre zranenie kolena dokonca niekoľko zápasov v play off vynechal. "V dôsledku viacerých faktorov, vrátane nedávneho zranenia členka a kolena, je to v súčasnosti pre mňa najlepšie rozhodnutie v kariére. Je to neuveriteľná česť reprezentovať krajinu a nosiť na hrudi USA, ale mojim hlavným cieľom počas leta bude počúvať svoje telo a pripraviť sa na novú sezónu," povedal oporný pilier Golden State Warriors.

Okrem zranení sa športovci boja aj nástrah vírusu zika a Curryho spoluhráči Klay Thompson a Andre Iguodala sa vyjadrili, že z tohto dôvodu budú nad prípadnou pozvánkou váhať. Jedine Draymond Green zatiaľ tvrdí, že prípadnú nomináciu neodmietne.

Nad účasťou v Riu údajne váha aj španielsky pivot Pau Gasol, hovorí sa o obavách, ktoré majú ďalšie americké superhviezdy - clevelandský LeBron James či Russell Westbrook z Oklahoma City. Už počas sezóny museli pre zranenie odstúpiť z nominácie rozohrávač Los Angeles Clippers Chris Paul, pivot New Orleans Pelicans Anthony Davis či rozohrávač Washingtonu John Wall a mnohí ďalší. Aj napriek viacerým ospravedlneniam a absenciám, sú Američania najväčším favoritom olympijského turnaja v Riu de Janeiro.