Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

VIDEO: Golden State vykročil za obhajobou triumfom nad New Orleans

Na snímke Nate Robinson (vpravo) a Stephen Curry počas zápasu New Orleans Pelicans - Golden State Warriors utorok 27. októbra 2015 v Oaklande. Foto: TASR/AP

Úspešný štart zaznamenalo aj Chicago, ktoré si taktiež na vlastnej palubovke poradilo s Clevelandom Cavaliers.

New York 28. októbra (TASR) - Jubilejný 70. ročník zámorskej basketbalovej NBA odštartoval v noci na stredu úvodnými tromi zápasmi. Hráči Golden State Warriors vykročili za obhajobou majstrovského titulu pohodlným víťazstvom nad New Orleans Pelicans 111:95.

Domácich potiahol výborným výkonom najužitočnejší hráč uplynulej sezóny Stephen Curry, ktorý zaznamenal dokopy 40 bodov. Z nich 24 strelil už v úvodnej štvrtine a položil tak základ víťazstva. "Po ceremoniáli odovzdávania majstrovských prsteňov sme do toho opäť nabehli. Neobzerali sme sa späť, sústredili sme sa na zápas a padalo nám to tam," povedal Curry pre zámorské médiá.

Festus Ezeli pridal 13 a Andrew Bogut ďalších 12 bodov. "Páčilo sa mi, ako sme dnes bojovali. Steph Curry je neuveriteľný. Pri ňom vyzerajú zápasy jednoducho," uviedol dočasný tréner Warriors Luke Walton, ktorý nahradil Steve Kerra, kým sa zotaví po operácii chrbta.

Počas predzápasového ceremoniálu si hráči, tréneri a funkcionári prebrali majstrovské prstene a potom pod strechu domácej arény zavesili prvý transparent šampióna NBA za uplynulých 40 rokov. "Je to pre nás neuveriteľný večer. Obrovský úspech, na ten pocit, keď sme zdvíhali transparent, nikdy nezabudnem," dodal Curry.

Úspešný štart zaznamenalo aj Chicago, ktoré si taktiež na vlastnej palubovke poradilo s Clevelandom Cavaliers tesne 97:95. "Býkov" z hľadiska podporil aj prezident USA Barack Obama, ktorý je veľký fanúšik klubu.

Víťazstvo domácich mohol v závere zmariť hviezdny LeBron James z Clevelandu, no jeho pokus vytlačil mimo Pau Gasol, ktorý si tak pripísal šiesty blok v zápase. Bulls bodovo potiahli Nikola Mirotič (19 b.), Derrick Rose (18) a Jimmy Butler (17). "Gasol je víťazný typ. Vždy presne vie, čo treba spraviť, aby vyhral. Aj keď sa mu strelecky nedarí tak, akoby chcel," povedal Rose o Gasolovi, ktorý dal v zápase len dva body. Na druhej strane nazbieral James 25 bodov, desať doskokov a bol líder svojho tímu.

Výhodu domáceho prostredia nevyužili basketbalisti Atlanty Hawks, ktorí podľahli Detroitu Pistons 94:106. V drese hostí sa strelecky najviac darilo Kentaviousovi Caldwellovi-Popeovi s 21 bodmi, Andre Drummond ich nazbieral 18 a pridal 19 doskokov.

výsledky:

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 94:106


Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 97:95


Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 111:95