Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Piešťanské Čajky získali americkú krídelníčku Giu Packovú

Na snímke s loptou hráčka Banskej Bystrice Laura van Dalenová a vľavo hráčka Piešťan Danielle Hamilton-Carterová počas zápasu 12. kola ženskej basketbalovej extraligy Piešťanské Čajky – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 21. decembra 2019 v Piešťanoch. Foto: TASR

V kúpeľnom meste si od nej sľubujú najmä produktivitu z perimetra.

Piešťany 27. júla (TASR) - Basketbalový klub Piešťanské Čajky získal do svojho tímu americkú krídelníčku Giu Packovú, pre ktorú to bude prvé profesionálne pôsobenie v Európe. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťdvaročná Packová doteraz hrala v univerzitnej NCAA v tíme New Mexico State University. Počas všetkých štyroch ročníkov na univerzite patrila k najlepším hráčkam tímu. V uplynulej sezóne odohrala v priemere 35 minút a s priemernou bilanciou 18,5 bodu a 9,5 doskoku na zápas bola najlepšou strelkyňou Western Athletic Conference (WAC) v NCAA. Počas turnaja WAC v roku 2019 prispela k víťazstvu svojho tímu bodovým rekordom, keď v troch zápasoch nastrieľala 86 bodov a vyhlásili ju za najužitočnejšiu hráčku. Packová je piata najlepšia strelkyňa histórie tejto univerzity a trikrát sa umiestnila v All-star tíme WAC.

"Piešťanské Čajky som si vybrala ako svoj prvý profesionálny tím v mojej kariére, pretože ma najviac zaujala ich ponuka. Presvedčil ma ich záujem i to, že vo mne vidia potenciál. Zisťovala som si nejaké informácie s mojou rodinou i agentom a dostali sme len pozitívnu spätnú väzbu. V tíme je viacero kvalitných hráčok a klub sa tiež pravidelne predstavuje v medzinárodných súťažiach, čo je pre mňa lákadlo, ako sa zlepšovať a posunúť sa na vyššiu úroveň. Tiež som sa dozvedela, že je v Piešťanoch skvelé zázemie a realizačný tím. O Slovensku toho síce zatiaľ veľa neviem, ale počula som, že je to pekná krajina a už sa tam veľmi teším," uviedla pre oficiálnu stránku klubu.

V kúpeľnom meste si od nej sľubujú najmä produktivitu z perimetra. "Gia má za sebou zaujímavé pôsobenie v univerzitnej NCAA, kde podávala výborné výkony a dosahovala nadpriemerné čísla. Pôjde pre ňu o prvý profesionálny angažmán a navyše prvé pôsobenie mimo USA. Veríme, že sa v našom klube rýchlo adaptuje a stane sa pre nás výraznou posilou. Ak pôjde všetko vzhľadom na aktuálnu situáciu podľa plánu, mala by sa k tímu pripojiť 18. augusta," uviedla generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Aktuálna podoba kádra Piešťanských Čajok: Matea Tadičová (Chor.), Gia Packová (USA), Terézia Sailerová, Natália Martišková, Martina Dovčíková, Terézia Páleníková, Alexandra Hašková, Tereza Vandlíková, Danielle Hamiltonová-Carterová (Švéd.), Vanda Kozáková, Monika Krajčovičová