Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Začína sa play off SBL, favoritmi na titul sú Prievidza a Inter

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Úvodné zápasy 1. kola play off sú na programe 5. marca.

Bratislava 4. marca (TASR) - Úvodnými zápasmi sa počas víkendu začne vyraďovacia časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) mužov. Majstrovský titul z vlaňajšej sezóny obhajuje MBK Komárno.

Víťazmi základnej časti sa minulý týždeň stali hráči BC Prievidza. Zverenci trénera Miljana Čuroviča dosiahli bilanciu 26 výhier, 6 prehier a prvý miestom si zabezpečili výhodu domáceho prostredia v úvodných či rozhodujúcich dueloch play off. Prievidza si v 1. kole play off zmeria sily s Nitrou. "Pre nás je podstatné hrať kvalitný basketbal a dostať sa do lepšej formy. Určite sme favoritmi tejto série, ale Nitra nemá čo stratiť a uvidíme, ako to dopadne," povedal pre TASR kouč Čurovič.

Na druhom mieste skončil BK Inter Bratislava (25-7), ktorého v štvrťfinálovej sérii vyzve mestský rival VŠEMvs Karlovka. Vlaňajší nováčik pôsobí v extralige druhú sezónu, doteraz s Interom prehral všetkých 13 vzájomných duelov. "Žlto-čierni" sa budú spoliehať najmä na presnú ruku Radoslava Rančíka, ktorý bol s priemerom 22,5 bodu najlepším strelcom základnej časti.

Úradujúci majster z Komárna zabojuje o postup medzi elitné kvarteto proti Iskre Svit. "Všetci sa už tešíme na začiatok play off. Každý tím tu v tejto časti súťaže dostane novú šancu. Rešpektujeme silu Svitu, hrajú dobrý basketbal, ale aj my sme sa kvalitne pripravili na súpera. Myslíme jedine v pozitívny výsledok a verím, že sa nám to spoločne s našimi vynikajúcimi fanúšikmi aj podarí," uviedol pre oficiálny web súťaže krídelník Komárna Siniša Bilič.

Najvyrovnanejšiu sériu 1. kola sľubuje súboj medzi Levicami a Košicami. "Jednoznačne ideme vyhrať, sme naladení na víťazstvo. Košice majú kvalitný, dobre vykladaný tím, čo ukazujú celú sezónu. Musíme byť plne koncentrovaní," uviedol líder Levíc Milan Žiak pre špecializovaný portál Basket.sk. Košice ako nováčik aktuálnej sezóny obsadili v základnej časti piate miesto, ambície však majú minimálne na semifinále. "Som presvedčený o tom, že minimálne jeden z troch pokusov vyhrať v Leviciach využiť musíme. Vieme, že sú doma veľmi silní a v základnej časti tam prehrali len dvakrát, zároveň som ale presvedčený o tom, že máme silný tím, ktorý na to má. Ideme tam zabojovať, ideme tam uspieť a našim jednoznačným cieľom je postup do semifinále," burcoval krídelník Košíc Stanislav Baldovský.

Úvodné zápasy 1. kola play off sú na programe 5. marca. Semifinálové série sa začnú najneskôr 26. marca, finálový súboj odštartuje prvým duelom 23. apríla.

1. kolo play off - program

sobota, 5. marca - 18.00 h:

BC Prievidza (1) - MBK SPU Nitra (8)
BK Inter Bratislava (2) - VŠEMvs Karlovka Bratislava (7)
MBK Rieker Com-Therm Komárno (3) - BK Iskra Svit (6)
BK Levickí Patrioti (4) - KB Košice (5)