Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Prievidzskí basketbalisti vyradili Košice, vyzvú obhajcu z Komárna

Na snímke vľavo kapitán Košíc Aleksandar Vlahovič, vpravo Richard Körner (Prievidza) v šiestom zápase semifinále play off Eurovia SBL mužov KB TU Košice - BC Prievidza v Košiciach 13. apríla 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Celú sériu vyhrala Prievidza 4:2 na zápasy.


Košice 13. apríla (TASR) - Basketbalisti BC Prievidza postúpili do finále Eurovia SBL. V stredajšom šiestom dueli semifinále play off triumfovali na palubovke KB TU Košice 91:79 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Vo finále, ktoré bude mať rovnaké obsadenie ako vlani, vyzvú Prievidžania obhajcov titulu z Komárna.

Opäť po roku zažije najvyššia slovenská basketbalová súťaž finále medzi Prievidzou a Komárnom. Minulosezónny vicemajster vyhral prvýkrát v semifinále na košickej palubovke, čím ukončil 11-zápasovú sériu domácich víťazstiev nováčika a zabezpečili si miestenku vo finále. Zverenci Miljana Čuroviča vstúpili do stretnutia aktívnejšie, opierali sa o vysoké percento úspešnosti streľby za tri body, čo im prinieslo ešte do polčasu vedenie o 12 bodov - 38:50.

Prievidza kontrolovala priebeh aj po prestávke, svojho semifinálového rivala nepustila na menej ako rozdiel deviatich bodov a poslednú štvrtinu zvládla bez väčších problémov. Hornonitrania triumfovali po výsledku 91:79, celú sériu vyhrali 4:2 a ako víťaz základnej časti si zmerajú sily s úradujúcim majstrom z Komárna. Na košické družstvo čaká súboj o tretie miesto s bratislavským Interom.

Eurovia SBL - play off
semifinále - 6. zápas
KB TU Košice - BC Prievidza 79:91 (38:50)

Najviac bodov:
Keely 24, Edwards 14, Vlahovič a Baldovský po 12 - Wisseh 27, Körner 16, Marič a Stanojevič po 11.

štvrtiny:
19:26, 19:24, 18:19, 23:22

/konečný stav série: 2:4, do finále postúpila Prievidza/


Povedali po zápase (zdroj SBL)
Michal Baťka, pivot Košíc:
"Minule nám nastrieľali 52 bodov za celý zápas, teraz 50 za polčas. Z našich strát vyplývali ich ľahké koše a navyše sa chytili ťažkými strelami z diaľky. Nakoplo ich to a nás to naopak položili k zemi. V závere sme to chceli aspoň stiahnuť, ale keď sme sa dotiahli na deväť bodov, zakontrovali ďalšou trojkou. Ak dostanete doma štrnásť trojok, tak to by ste museli mať vyložene strelecký deň aj vy. A my sme ho nemali."

Miljan Čurovič, tréner Prievidze:
"Hlavný rozdiel v porovnaní s predošlým košickým zápasom bol v našej streľbe. Pricestovali sme s hernou sebaistotou a mužstvo si od prvej chvíle verilo. Keď si veríte, tak vás lopta poslúcha a pribúdajú body. Posledné dva zápasy série sme odohrali na úrovni, ktorú sme predvádzali v základnej časti. Košiciam patrí rešpekt, pretože odohrali výbornú sériu. Majú dobrý káder, dobrého trénera a sme radi, že sme vyradili takého silného súpera."