Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Reprezentačný rozohrávač Jones podpísal s talianskym tímom San Severo

Na archívnej snímke slovenskí basketbaloví reprezentanti zľava Vladimír Brodziansky a Andre Jones počas reprezentačného tréningu. Foto: TASR – Martin Baumann

S príchodom Andreho Jonesa sa zvyšuje potenciál tohto tímu.

San Severo 4. augusta (TASR) – Naturalizovaný slovenský basketbalový reprezentant Andre Jones sa po roku vracia do Talianska. Tridsaťročný rozohrávač sa dohodol na kontrakte s druholigovým tímom Cestistica San Severo.

Jones sa vracia na Apeninský polostrov po pôsobení v maďarskom Szolnoku. V tamojšej najvyššej súťaži patril k najlepším hráčom, čo dokumentoval priemerom 20,1 bodu, 4,5 doskoku, 2,6 asistencie a 1,6 zisku na zápas. Svojimi výkonmi sa dostal do jedného z najlepších tímov súťaže sezóny 2019/2020. Jones si už vyskúšal pôsobenie vo viacerých talianskych kluboch, počas svojej doterajšej kariéry hral za Turín, Iesi a Rím.

Reprezentant Slovenska je držiteľ slovenského pasu od roku 2017 a momentálne prichádza do družstva, ktoré sa umiestnilo v predchádzajúcom ročníku na desiatej pozícii vo Východnej konferencii Serie A2.

„S príchodom Andreho Jonesa sa zvyšuje potenciál tohto tímu. Získali sme skúseného hráča, ktorý bol našou prvou voľbou. Nebolo to ľahké, vyžadovalo si to čas, ale napokon našu ponuku s nadšením prijal. Pri Jonesovi sme si istí, že sme sa rozhodli správne," vyjadril sa tréner Lino Lardo pre oficiálnu klubovú webstránku.