Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Rusi predĺžili vyšetrovaciu väzbu Grinerovej o ďalší mesiac

Na archívnej snímke Brittney Grinerová. Foto: TASR/AP

Podľa prvých správ mal byť súd s Grinerovou 19. mája. Rodina dvojnásobnej olympijskej šampiónke vyjadrila zo správy sklamanie.

Washington 14. mája (TASR) - Ruský súd predĺžil americkej basketbalistke Brittney Grinerovej vyšetrovaciu väzbu o ďalší mesiac. Právnik bývalej majsterky sveta Alexander Bojkov pre agentúru AP vyjadril nádej, že takéto krátke predĺženie väzby, naznačuje, že sa prípad čoskoro dostane na súd.

Podľa prvých správ mal byť súd s Grinerovou 19. mája. Rodina dvojnásobnej olympijskej šampiónke vyjadrila zo správy sklamanie. Američanku zadržali už vo februári na letisku v Moskve. Grinerová sa pokúsila z krajiny vyviezť väčšie množstvo hašišového oleja, ktorý je v Rusku zakázaný. Čin sa stal ešte 17. februára, pred vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu. USA a Rusko nemajú dohodu o vydávaní zadržaných osôb.

Tridsaťjedenročná Grinerová je aj dvojnásobná majsterka sveta s tímom USA. V roku 2014 sa stala šampiónkou WNBA s družstvom Phoenix Mercury, trikrát sa dostala do najlepšej päťky súťaže. Od roku 2014 paralelne hrala v Rusku, kde majú basketbalistky vyššie príjmy ako v USA. S Jekaterinburgom získala štyrikrát titul v Eurolige.