Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalový Ružomberok do novej sezóny s posilami i novou kapitánkou

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Dušan Hein

Rozpočet klubu je do 450-tisíc eur. Najväčším sponzorom ostalo mesto Ružomberok, výrazne pomáhajú MBK aj Eco Invest, ako aj mestské spoločnosti Mestské lesy, Vodárenská spoločnosť a Technické služby.

Ružomberok 29. septembra (TASR) - Basketbalový klub MBK Ružomberok vstúpi do sezóny 2016/17 s viacerými novinkami. Najväčšie sa týkajú kádra, kde pribudli tri posily Kanaďanka Taijah Campbellová, Petra Bartánusová a Miroslava Mištinová. Novou kapitánkou sa stala dlhoročná opora "ruže" Eva Kmeťová.

Túto funkciu jej na základe vlastného rozhodnutia (po štvorročnom pôsobení) a odsúhlasení trénerom navrhla doterajšia šéfka kabíny Zuzana Lázárová. Trojica nových hráčok nahradila v kádri Martinu Letkovú, Dominiku Baburovú a Katarínu Tetemondovú. Do A-tímu sa prepracovali talenty z mládeže MBK Petra Jarinová a Alexandra Belušová. Práve to je dôkaz, že Ružomberok dáva čoraz väčší priestor aj mladým a perspektívnym hráčkam. "Vo väčšej miere ich zapájame do tréningového, ako aj zápasového procesu. Ide najmä o talenty z našej juniorky," povedal v tlačovej správe prezident klubu Michal Slašťan.

V príprave odohrali Liptáčky deväť zápasov, z ktorých šesť vyhrali. Cenia sa najmä skalpy Valosunu Brno či Nymburku. S kádrom pre nový ročník je spokojný aj tréner Juraj Suja: "Neviem ešte zhodnotiť, či je družstvo lepšie alebo horšie ako vlani, ale mne sa páči viac. Mám na mysli najmä zloženie tímu."

Noviniek sa dočkajú aj diváci. "Pre nich začíname vydávať atraktívny 16-stranový klubový časopis, jeho prvé číslo dostanú naši priaznivci zadarmo. Zlepšili sme aj propagáciu, o ktorú sa budú starať nielen plagáty s novým vizuálom, webstránka a naši mediálni partneri, ale aj dve veľké informačné tabule pri vstupe do areálu športovej haly Koniareň," povedal generálny manažér MBK Radoslav Popelka.

Rozpočet klubu bude do 450-tisíc eur. Najväčším sponzorom ostalo mesto Ružomberok, výrazne pomáhajú MBK aj Eco Invest, ako aj mestské spoločnosti Mestské lesy, Vodárenská spoločnosť a Technické služby. "Naše ciele a ambície by zostali nenaplnené, keby nemali podporu zo strany vedenia mesta Ružomberok, ako aj partnerských obchodných spoločností," dodáva Slašťan.

Súpiska: Alexandra Baburová (25 rokov/182 cm /SR), Petra Bartánusová (23/173/SR), Alexandra Belušová (16/180/SR), Taijah Campbellová (22/191/Kan.), Petra Jarinová (18/171/SR), Lucia Kelčíková (20/176/SR), Eva Kmeťová (29/188/SR), Zuzana Lázárová (29/168/SR), Miroslava Mištinová (19/182/SR), Alica Moravčíková (22/190/SR), Timea Sujová (22/173/SR).
Tréner: Juraj Suja, asistent trénera: Michal Porubčan, fyzioterapeutka: Alžbeta Dutková, lekár: Ján Meszároš, kondičný tréner: Jaroslav Láclavík.