Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Basketbalová liga bude bez Handlovej

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Informáciu ako prvý priniesol špecializovaný webový portál Basket. sk.

Bratislava 25. júna (TASR) - MBK Handlová nebude v nadchádzajúcej sezóne účinkovať v Slovenskej basketbalovej lige (SBL). Informáciu ako prvý priniesol špecializovaný webový portál Basket.sk.

Keďže prihlášku pre ročník 2015/16 si nepodalo ani družstvo ŠKP Banská Bystrica, SBL bude mať s najväčšou pravdepodobnosťou iba deväť členov. "Intenzívne som telefonoval s predstaviteľmi Handlovej a Banskej Bystrice, ani jeden z tímov sa nepredstaví v novej sezóne. V prípade Handlovej je to stopercentné, čo sa týka Banskej Bystrice, zháňajú sponzora, ale to bude veľmi ťažké, keďže problém v meste majú aj futbalisti. Nie je predpoklad, že sa niekto nájde," povedal pre Basket.sk vedúci sekretariátu súťaží Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Juraj Panák.

Handlová ako tradičná bašta slovenského basketbalu bude v najvyššej mužskej súťaži chýbať od vzniku samostatnej republiky vôbec po prvý raz. "Baníci" obsadili v uplynulej sezóne štvrté miesto, keď v súboji o bronz prehrali s bratislavským Interom 0:2 na zápasy.

Ako oficiálny dôvod, prečo klub nebude hrať v budúcej sezóne SBL, uviedli Handlovčania rekonštrukciu hracej plochy. "Stále sme museli oddialiť rekonštrukciu palubovky, ale dlhé desaťročia používania si vypýtali svoju daň. Dnes stojíme pred problémom, ktorý už neznesie odklad. Celé vedenie klubu spolu s primátorom mesta hľadali alternatívy, ako tento problém vyriešiť. Jediná možnosť je kompletná rekonštrukcia palubovky, a to neodkladne. V praxi to znamená, že MBK Handlová sa neprihlási do súťažného ročníka 2015/2016, kompletne prerobí palubovku v športovej hale a na základe pridelenia divokej karty bude automaticky hrať súťaž v ďalšom ročníku 2016/2017," uviedol pre oficiálny web súťaže prezident klubu Ivan Kanianský.

Aktuálny zoznam účastníkov SBL v sezóne 2015/2016:
MBK Rieker Com-Therm Komárno, BC Prievidza, BK Inter Bratislava, Iskra Svit, VŠEMvs Karlovka Bratislava, BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, BK Levickí Patrioti, MBK SPU Nitra, Slávia TU Košice