Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

SBL: Hlivák bude pokračovať v kariére v Handlovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Pre člena širšieho kádra reprezentácie Slovenska to bude tretie pôsobisko v priebehu troch rokov.

Handlová 27. júna (TASR) - Vedenie basketbalového klubu MBK Baník Handlová angažovalo 25-ročného reprezentačného rozohrávača Dalibora Hliváka, ktorý naposledy pôsobil v bratislavskom Interi. Informoval o tom klubový web.

"Som vďačný za ponuku od Handlovej. Veľmi si vážim, že vedenie klubu a tréner prejavili o moje služby záujem. Teším sa na novú sezónu, na nové prostredie a Handlovú ako takú. Pre tento krok som sa rozhodol, pretože som presvedčený, že spomedzi všetkých ponúk budem mať práve v Handlovej najväčší priestor pre svoj herný rozvoj. Ďalším faktorom, ktorý mi pomohol v rozhodovaní, bolo angažovanie trénera Rakočeviča. Z pôsobenia v Interi viem, ako individuálne s hráčmi pracuje," uviedol Hlivák.

Pre člena širšieho kádra reprezentácie Slovenska to bude tretie pôsobisko v priebehu troch rokov. Na Hornú Nitru prichádza po zastávke v Interi Bratislava, kde ho v hernom rozvoji pribrzdila silná konkurencia a zranenie. Hlivák napokon zasiahol len do 13 duelov, priemerne v nich nazbieral 1,7 bodu a 1,2 asistencie. V Handlovej sa stretne s ďalšími kolegami z Pasienkov, Čiernohorcom Goranom Bulatovičom a trénerom tímu Danilom Rakočevičom, ktorý pôsobil pri "žlto-čiernych“ v pozícii asistenta.