Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Hojč sa vracia na Slovensko, povedie basketbalovú Spišskú Novú Ves

Na snímke hráči Levíc, uprostred tréner Teo Hojč v zápase 32. kola Eurovia SBL medzi KB Košice - BK Levickí Patrioti v Košiciach 10. februára 2018. Foto: TASR - František Iván

Hojč pôsobil na Slovensku od roku 2015 do 2019, keď viedol Patriotov Levice. Za ten čas získal majstrovský titul, Slovenský pohár a dvakrát sa stal najlepším trénerom sezóny.

Spišská Nová Ves 12. mája (TASR) - Po ročnej prestávke sa na slovenské palubovky vráti v pozícii hlavného trénera Teo Hojč. Tridsaťdeväťročný Slovinec povedie basketbalistov Spišskej Novej Vsi, s novým zamestnávateľom podpísal kontrakt na dva roky.

Účastník Slovenskej basketbalovej ligy získal na lavičku trénera, ktorý dokázal v minulosti vyhrať všetky dôležité trofeje. Hojč pôsobil na Slovensku od roku 2015 do 2019, keď viedol Patriotov Levice. Za ten čas získal majstrovský titul, Slovenský pohár a dvakrát sa stal najlepším trénerom sezóny. "Predstavitelia klubu ma oslovili už v priebehu minulej sezóny. Dlho sme sa bavili o podrobnostiach, veľmi sa mi páči projekt, ktorý mi predstavili a hlavne ambície, s akými idú do toho. Majú chuť sa zlepšovať, to je pre mňa veľká výzva, prísť niekam a snažiť sa pomôcť tieto ambície naplniť. Ďalším dôvodom je to, že sa mi na Slovensku veľmi páči, poznám basketbalové prostredie, poznám ligu a aj to zavážilo, prečo som si napokon vybral slovenský klub," vyjadril sa Hojč pre oficiálnu klubovú webstránku.

Spišiaci sa dlhšiu dobu pohybovali v SBL-ke na spodných priečkach tabuľky, angažovaním skúseného 39-ročného trénera deklarujú do nového ročníka oveľa vyššie ambície. "Spišiaci chcú vrátiť basketbalu jeho slávu. Túžia sa zlepšovať, majú ambíciu, aby sa stal tento šport v meste fenoménom, aby sa o ňom bavili ľudia v uliciach, aby na zápasy chodila plná hala. Ďalším cieľom je jednoznačne posun v tabuľke. To určite nebude jednoduché, keďže nepatríme medzi najbohatšie kluby v lige, máme však cestu ako to dosiahnuť. Aj klub, aj ja ako tréner. Teší ma, že sme sa so Spišiakmi dohodli na dvojročnom kontrakte, chcem v prvej sezóne nastaviť nejaké pravidlá a mechanizmy a v tej ďalšej ísť jednoznačne vyššie," dodal Hojč, ktorý v predchádzajúcej sezóne viedol kosovskú Prištinu.