Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Tréner Handlovej vbehol na ihrisko. Zápas s Lučencom skontumovali

Na snímke vpravo tréner Handlovej Marko Cvetkovič dáva pokyny hráčom Foto: TASR/František Iván

Marko Cvetkovič dostal pokutu a šesťzápasovú suspendáciu, potrestali aj viacerých hráčov. Ligové stretnutie predčasne ukončili v štvrtej minúte.

Bratislava 12. februára (TASR) - Predčasne ukončený zápas 32. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy medzi MBK Lučenec a MBK Handlová pozná svoj disciplinárny ortieľ. Kontumačné víťazstvo 20:0 priznala disciplinárka Lučencu, tréner Handlovej Marko Cvetkovič dostal pokutu a šesťzápasovú suspendáciu, potrestali aj viacerých hráčov.

Ligové stretnutie predčasne ukončili v štvrtej minúte záverečnej štvrtiny za stavu 64:48 pre domácich. Na palubovke horeli emócie, tréner hostí Marko Cvetkovič vbehol do ihriska, za čo si od rozhodcov vyslúžil diskvalifikačnú chybu a musel ísť predčasne do šatne. Po viacerých výzvach však musela handlovského kormidelníka vyviesť až bezpečnostná služba. V ďalších momentoch sa do diania zapojili aj hráči a realizačné tímy na oboch stranách. Rozhodcovia rozdali viacero diskvalifikačných chýb a technických chýb. Po upokojení situácie to vyzeralo tak, že sa oba tímy pobrali na oddychový čas. Nakoniec však zápas nepokračoval, hráči Handlovej sa odišli do šatne a stretnutie za stavu 66:48 pre domácich predčasne ukončili.

Situáciu prešetroval na základe dostupných videozáznamov, preštudovaní vyjadrení MBK Lučenec, rozhodcov stretnutia a MBK Handlová disciplinárny riaditeľ súťaže Rastislav Javorský. Ten sa rozhodol na základe zistených skutočností potrestať aj iných hráčov ako bolo uvedené v zápise o stretnutí, resp. nepotrestať hráča, ktorý bol omylom označený rozhodcom.

Tresty za zápas MBK Lučenec - MBK Handlová boli udelené nasledovne:

1. s finančným trestom za diskvalifikačnú chybu obišli hráči MBK Handlová – Nemanja Gudžič, Ladislav Stojanov, Nenad Miloševič a Slobodan Božovič

2. s finančným trestom za diskvalifikačnú chybu obišiel hráč MBK Lučenec – Jervon Pressley

3. finančný trest a zastavenie pretekárskej činnosti na dva zápasy dostal hráč MBK Lučenec Strahinja Stojačič

4. finančný trest a zastavenie pretekárskej činnosti na šesť zápasov dostal tréner MBK Handlová Marko Cvetkovič

5. finančný trest pre tím MBK Handlová za predčasné opustenie palubovky

6. stretnutie MBK Lučenec – MBK Handlová bolo zrušené, víťazstvo 20:0 bolo prisúdené Lučencu a Handlová prišla o bod za prehru

Kluby sa voči rozhodnutiam môžu odvolať na druhý stupeň riešenia disciplinárnych záležitostí – Hraciu komisiu SBA. Ich tresty môžu byť v tomto prípade znížené, ale aj zvýšené. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.